Rejsen mod VM begyndte i Ängelholm
by Michael Søvsø|16 JUN 2022
De danske ishockeykvinder er i fuld gang med at forberede sig til VM på hjemmebane i august og september. De to testkampe mod Sverige i begyndelsen af juni markerede for det første begyndelsen på en rejse frem mod det ultimative: VM på hjemmebane og markerede samtidig også slutningen på en ugelang træningslejr, hvor langt de fleste VM-aktuelle spillere var samlet for første gang under træner Björn Edlund.

Han kunne se de danske kvinder spillet et par tætte kampe mod de svenske kolleger i Catena Arena i Ängelholm.

Det blev 4-1 til Sverige i den første kamp. Svenskerne åbnede scoringen kort inde i tredje periode og bragte sig på 3-0 inden for syv minutter. Kort efter det svenske 3-0-mål scorede Josefine Persson for Danmark og reducerede foran 128 tilskuere i Rögles arena. Det sidste svenske mål blev scoret i tomt mål, da Lisa Jensen var taget ud af det danske bur.

315 tilskuere var på plads til returkampen som også bød på svensk sejr. Det blev 4-2 til de blå-gule.

De danske mål blev scoret af Julie Oksbjerg og Silke Glud, der reducerede efter at Sverige førte 4-0 over de rød-hvide, der på den fik afsluttet fornuftigt på et godt forløb frem mod august og september i Herning og Frederikshavn.