Saksa pääsi Slovakian ohi
Kirjoittaja: Organisaatio|14 TOUKO 2022
Saksalaiset voittivat lauantaina neljännen peräkkäisen IIHF Jääkiekon MM-voittonsa Slovakiaa vastaan, joka viimeksi voitti Saksan tässä turnauksessa vuonna 2013.
Kovalla taistelulla ja viihdyttävässä kohtaamisessa Saksa saa ensimmäiset pisteensä vuoden 2022 Jääkiekon MM-kisoissa voittamalla Slovakian lauantai iltana.
Leonhard Pföderl teki toisessa erässä voittomaalin Saksalle. Matthias Plachta viimeisteli Saksan ensimmäisen.
Kristián Pospíšil vastasi Slovakian maalista, joka kärsi hyökkäyspelaamisen vaikeuksista voitollisen Ranska ottelun (4-2) jälkeen.
Molemmat joukkueet herättää oikeutettuja mitalitoiveita historiansa perusteella. Saksalaiset, jotka voittivat historiallisen pronssimitalin Olympialaisissa Koreassa vuonna 2018, sijoittuivat neljänneksi viime vuoden MM-turnauksessa Riiassa. Slovakialaiset nappasivat yllättävän pronssin Pekingin Olympialaisissa helmikuussa.
Maalittoman ensimmäisen erän aikana tunnelma oli loistava. Jäähalli oli ääriään myöten täynnä intohimoa heti alusta, kun Saksan ja Slovakian kannattajat kävivät laulaen omaa kaksintaistelua.
Joukkueet vastasivat huutoon intensiteetillä, taistellen laidoissa ja maalin edustalla.
Plachta vei ajassa 1:24 kiekon päädystä päätyyn. Saksan kapteeni Moritz Müller ajoi maalille Plachtan yrittäessä syöttää hänelle. Kiekko kuitenkin ponnahti epäonnekkaan Janosikin luistimesta.
"Timmy [Stützle] luisteli läpi ja teki minulle tilaa," Plachta selitti. "Olin alkuun yllättynyt. Minulla olikin paljon tilaa. Sitten Mo [Müller] ajoi maalille ja yritin osua häneen, mutta osuinkin puolustajaan ja se meni sisään."
Saksa meni 2-0 johtoon ajassa 6:41 toisella nopealla maalilla. Pföderl näytti älykkyyttään liu'uttamalla kiekon Marcel Noebelsille, jonka veto pysäytettiin. Pföderl ei kuitenkaan lopettanut vaan kauhoi kiekon rystyllä tyhjään maaliin.
Kolmannessa erässä Saksa kärsi jäähyistä, mutta Grubauer oli muurina maalissa. Kun jäljellä oli kaksi minuuttia slovakialaiset kokeilivat kuudella kenttäpelaajalla. Saksalaiset sinnittelivät pitkillä kiekoilla tai lyömällä pelivälinettä laitaan. Ei niin kaunista, mutta säälimättömän tehokasta.
"Pelisuunnitelmamme oli pelaa kovaa, eikä päästää heitä helposti alueellemme," Saksan Soramies sanoi. "Luulen, että teimme hyvää työtä sen suhteen."
Saksa on voittanut neljä edellistä kohtaamista Slovakiaa vastaan MM-kisoissa. Slovakia voitti Saksan viimeksi MM-kisoissa Helsingissä vuonna 2013 maalein 3-2.
Seuraavaksi Slovakia kamppailee puolustavaa maailmanmestari Kanadaa vastaan maanantaina, Saksan kohdatessa naapurimaansa Ranskan.