Finland overmander Canada i storsejr
by Andrew Podnieks (oversat af OC)|12 MAJ 2018

Canadas Bo Horvat kæmper med Finlands Mikael Granlund om pucken.

Finland scorede to hurtige powerplaymål i første periode og holdt Canada fra at score i deres fem powerplays. Det blev til en sejr på 5-1 til finnerne, hvor de udstillede Canadas svage punkter.

Første periode var spækket med fire scoringer, hvor målmændene ikke kunne stillet meget op, bortset fra det sidste mål.

Finland åbnede ballet i tiden 8:50 takket være en langsom spillende Marc-Edouard Vlasic, der spillede sin første kamp siden ankomsten for to dage siden.

Han tog sin tid med at bevæge pucken fremad fra bag målet. Det så Mikko Rantanen, der fiskede pucken fra ham og fyrede et hurtigt skud af sted mod mål. Den blev snittet af en canadisk spiller, hvorefter den gik i mål i mellem Curtis McElhinneys benskinner.

To minutter senere skete noget nær det samme i den anden ende. Jean-Gabriel Pageau sendte et skud mod mål, der ramte Janne Pesonen og trillede forbi Harri Sateri i målet.

Så på et powerplay skulle finnerne komme foran igen. Markus Nutivaara skød fra blå linje, og Pesonen rettede den snedigt af inde foran kassen.

Finland øgede til 3-1 på endnu et powerplay. McElhinney faldt over sig selv inde i målet, og gjorde det nemt for Mikko Rantanen at løfte pucken op i nettet med sin baghånd.

Efter den episode var det slut for McElhinney i målet. Darcy Kuemper kom ind i stedet.

Anden periode bølgede frem og tilbage men uden scoringer. Vi skulle hen til tredje periode for igen at få gang i målene. Og det var ensidigt.

Første mål kom tidligt inde i tredje periode, hvor Darcy Kuemper i målet lavede en brøler, hvor han spillede pucken lige ud til den nyankomne Eeli Tolvanen, der let kunne skøjte forbi keeperen og sende den i det tomme mål.

Kun ti sekunder senere blev det 5-1. Sebastian Aho spillede til Teuvo Teravainen lige inde over blå linje, og den blev banket af sted mod mål med det samme og lige op i nettaget.

Næste kamp for Finland er mod Tyskland i morgen søndag. Canada spiller mod Letland mandag.