USA vinder trods tre norske scoringer
by John Sanful (oversat af OC)|13 MAJ 2018

USA's Connor Murphy beskytter pucken, og holder den væk fra Norges Mathis Olimb.

USA dominerede Norge på vej mod en 9-3-sejr i Jyske Bank Boxen. Endnu engang var det amerikanernes powerplay, der var en af årsagerne til det klare overtag.

USA fandt først vej til målet i tiden 8:24. I powerplay var det Patrick Kane, der sendte et slagskud af sted mod mål. Pucken gik over Lars Haugens handskeside.

Igen var USA i powerplay. Og kun syv sekunder inde i det kunne Kane øge til 2-0 ved at placere sit skud mellem benene på målamden.

McAvoy fik scoret sit tredje mål i to kampe. Denne gang i spil fem-mod-fem.

I anden periode fortsatte det amerikanske pres på Norge. Dylan Larkin scorede på powerplay med et håndledsskud, der fandt vej gennem trafik.

Noge reducerede med syv minutter spillet af anden. Tobias Lindstrøm fandt Kristian Forsberg inde foran mål, der sikkert kunne sende den i mål.

Men Norges momentum var kortfattet. Flere USA-mål efterfulgte. Alec Martinez smadrede et slagskud ind halvejs inde i perioden.

Haugen blev derefter skiftet ud. Ind kom Henrik Haukeland. Omkring fem minutter før periodepausen førte et lækkert pasningsopspil til en Anders Lee-scoring.

Til sidst i anden periode kunne Cam Atkinson komme på scoringstavlen med assister fra Nick Jensen og Patrick Kane.

I tredje periode skiftede amerikanerne også målmand. Ind kom Scott Darling i stedet for Kinkaid.

Colin White og Neal Pionk afsluttede scoringsbonanzaen for USA.

Norge skulle dog få pyntet på resultatet. To mål kort efter hinanden af henholdsvis Ken Andre Olimb og Mathis Olimb.

Med sejren forbliver USA i toppen af gruppe B og kan gøre sig klar til en reel gruppefinale mod Finland.

Norge skal ud i en vind-eller-forsvind-kamp mod Korea.