Canada trækker det længste strå mod Rusland
by Nick Pedersen|17 MAJ 2018
Det dramatiske opgør mellem Rusland og Canada havde alt, man kunne ønske sig.

Fra starten af denne kamp kunne man se, det var to hold, der ville spille hockey.

Allerede efter 30 sekunder var der et halvfarligt skud, som blev sendt af sted fra blå linje af Kiselevich. Canadierne kom stærkt igen og fik en dobbeltchance. Dette inde for kun ét minut spillet af kampen.

Selvom russerne havde et par chancer, så var det canadiernes periode. Efter en fældning af en canadisk spiller måtte russerne tage en udvisning. Sergei Andronov synderen, da han på ulovlig vis stoppede en canadisk mulighed.

I powerplayet Scorede Colton Parayko efter en droppasning af Connor McDavid lige inde i den offensive zone. Et brag af et slagskud fra den tårnhøje St. Louis-back.

Canadierne især gik også hårdt til den i første periode. Flere store tacklinger. Brayden Schenn en af dem, der førte an på den front.

Canada præsterede en disciplineret og klogt spillet første periode. Canadierne var også tættere på 2-0 end russerne på 1-1. De canadiske spillere stoppede hele tiden de russiske angreb, stort set lige når de kom ind over den offensive blå linje.

Rusland kom meget bedre med i anden periode og lagde i flere omgange lidt mere pres på canadierne.

Men et powerplaymål gjorde det af med den russiske dominans. Connor McDavid endnu engang i oplæggerens rolle. Han spillede Ryan Nugent-Hopkins helt fri over i den modsatte side af den offensive zone. Nugent-Hopkins affyrede resolut og bragte Canada foran med to.

Mikheyev reducerede kort tid efter. Anisimov afdriblede keeper Kuemper, men endte bag mål med pucken, hvorefter han smed den ind foran til en helt fri Mikheyev, der i et tomt mål kunne score til 1-2.

Russerne kom også i powerplay og satte derfra den røde maskine i gang. Godt nok blev det ikke til en scoring i powerplayet, men i det efterfølgende fem mod fem-spil var det russiske momentum til at se.

De snusede rundt om det canadiske mål i flere omgange, og sidst i perioden var det Dadonov bag mål, der fandt Barabanov lavt i slottet igennem flere spillere. Han satte den ind bag Kuemper, der fik en smule af pucken, men ikke nok.

Bagefter scoringen var det som om intensiteten steg en grad yderligere op. Nærkampene tiltog, og der var episoder inde foran keeperne, hvor spillerne kom hinanden lidt mere ved. Tumult og karambolage efterfulgte.

I en hæsblæsende start på tredje periode var det svært at fornemme, hvem der ville få overtaget. Det var frem og tilbage, og det var netop på en kontra, det næste mål kom.

Efter en russisk chance i den ene ende kunne canadierne tage benene på nakken og fyre af sted den anden vej. Jaden Schwartz fandt Kyle Turris komme stormende frem til en one-timer, som konsekvent blev sat ind.

Der skulle ikke gå lang tid efter scoringen, før russerne – meget passende for kampens lige fordelte spil – kunne udligne. Nikita Zaitsev sendte et umiddelbart ufarligt skud af sted fra banden, der gik forbi alt og alle på vejen ind mod Sergei Andronov, der blev ramt på overkroppen. Pucken gik derefter også forbi Darcy Kuemper i målet.

Den hektisk forestilling fortsatte. Det bølgede frem og tilbage med store muligheder i begge ender. Målmændene stod bestemt ikke dårligt. Flere gang måtte de agere sidste skanse på store chancer.

På et lidt tilfældigt spil omkring 16 minutter inde i den sidste periode fik Tyson Jost tilkæmpet sig pucken i den russiske zone, og ret hurtigt efter sendt pucken mod mål. På nærmest samme ihærdige måde kæmpede Pierre-Luc Dubois sig foran en russisk back i slottet og fandt frem til den ukontrollerede repost fra keeperen, som Dubois resolut sendte i kassen.

Igen skulle der ikke gå forfærdelig lang tid, før Rusland svarede. Det her mål var ren og skær Anisimov. Den store center førte pucken ind i zonen og fandt sig selv på ydersiden på vej mod mål. En båghånd slap af sted fra russerens stav med en så stor kraft, at den gik op over keeperen i det nærmeste hjørne.

Resten af perioden gik med ligeså meget action som det meste af kampen, havde været garant for. Hvert hold, der gav alt, de kunne i dette vanvittige opgør. Det kunne ikke slutte anderledes end i overtid.

I overtiden var der stadig fart i begge mandskaber. Russerne fik dog en udvisning til Kirill Kaprizov godt fire minutter inde i perioden. Fire mod tre blev der spillet. Trods flere gode forsøg kunne canadierne ikke få pucken over stregen til at begynde med.

Men i slutningen af powerplayet var Connor McDavid alene i højre side, hvor han fik tid til at finde Ryan O'Reilly inde foran mål. Han fejlede ikke, og styrede pucken ind bag målmanden.

Det var en kamp med alt det, man gerne vil se. Sikke et opgør, de to nationer gav tilskuerne i Royal Arena. En skam at den skulle stoppe.