USA avancerer til semifinalen
by John Sanful (oversat af OC)|17 MAJ 2018

Dylan Larkin tackler sin tjekkiske modstander.

USA slog Tjekkiet, og sendte dem ud af dette års VM-turnering. Med en skarpt spillende Patrick Kane og målmand Keith Kinkaid blev det til en semifinaleplads for amerikanerne, der nu rykker til København.

Tjekkerne og amerikanerne har en historie for at spille tætte kampe. Seks af ni opgør siden VM 2002 er blevet afgjort med et enkelt mål. Sidste gang, de to hold mødtes, vandt USA med 2-1 efter straffeslag ved VM i 2016.

Begge hold brugte første periode til at se hinanden an, mens der blev plads til nogle scoringschancer. USA virkede afventende, men midtvejs i perioden fik de gang i benene.

Patrick Kane tog sagen i egen hånd fra egen zone. Han skøjtede fra amerikanernes ende til den tjekkiske ende, hvor han sendte et håndledsskud af sted, og den gik ind med lige omkring ti minutter spillet af første periode.

Det var kaptajnens syvende mål i turneringen. Men det første mål, han har scoret i fem mod fem.

USA fandt vej til netmaskerne igen kort tid efter. Johnny Gaudreau spillede til Nick Bonino, der så Cam Atkinson inde foran kassen, som trak pucken med sig forbi målmanden, og med baghånden fik lagt den i mål.

Tjekkerne kom lige så stille og roligt tilbage i kampen. Men det var først i anden periode, der skulle ske noget. Det tjekkiske hold sværmede omkring amerikanernes mål.

Repik fik sat et mål ind bag Kinkaid. Radek Faksas aflevering fandt Repiks stav, der one-timede pucken ind.

Tjekkerne fik udlignet halvvejs inde i anden periode. På et powerplay kunne David Pastrnak finde frem til Necas' stav, der kunne rette pucken af og ind i målet.

Efter to perioder var det en meget lige kamp, der kunne fortsætte ind i en tredje periode, der dog skulle finde sin afgørelse i netop den sidste periode.

Endnu engang var det Patrick Kane, der løftede sine holdkammerater op på det næste niveau. Kane kom af sted på en to mod en, men Kane valgte at skyde selv, og kunne se pucken gå ind bag keeperen.

Kane var manden at se torsdag i Jyske Bank Boxen. Flere gange vist han sine talenter på isen. En rundtur rundt om sig selv fik ham fri til at skyde på mål. Den ramte overlæggeren.

Selvom tjekkerne kastede alt, hvad de kunne mod amerikanerne, så var det ikke nok. Amerikanerne er nu på vej mod København for at spille semifinaler.