Tre Kroner er gyldne igen
by Lucas Aykroyd (oversat af OC)|22 MAJ 2018

Den svenske kaptajn Mikael Backlund jubler med VM-trofæet efter 3-2-sejren over Schweiz i straffeslag.

share

Forsberg afsluttede lavt på handskesiden for at skyde forbi Leonardo Genoni i Schweiz-målet. Oliver Ekman-Larsson scorede også i straffeslag. Den svenske keeper Anders Nilsson snuppede det sidste forsøg af Nino Niederreiter, og så brød jublen ud.

Sverige har nu vundet to år i træk. Schweiz, der var undertippet, missede deres chance for den første VM-sejr nogensinde. Svenskerne vandt skudstatistikken med 38-27.

Niederreiter åbnede ellers scoringen med et mål efter 16:38 af første periode. Josi bar pucken ind i den svenske zone, men han mistede pucken blandt svenskernes forsvarende stave. Nino Niederreiter fandt frem til den og overraskede Nilsson med et skud, der gik ind.

Kun ca. et minut senere svarede Sverige igen. Hornqvist på screeningen inde foran. Nyqvist skød op over Genonis handske, og så pucken gå ind.

Og med ti sekunder tilbage af et powerplay i anden periode kom en hurtigt skøjtende Meier ned af højre side, hvorefter han lige inde omkring facoffcirklen fyrede et skud af, der røg under Nilsson stokside. 2-1 til schweizerne.

Sidst i perioden udlignede Mika Zibanejad på noget af et skud, der slyngede pucken af sted fra højt i schweizernes zone, som endte med at gå op i målhjørnet. Målet blev sat ind i powerplay.

Tredje periode og overtiden var meget nervøse. Der blev spillet sikkert og relativt defensivt. De enkelte store chancer der var blev ikke udnyttet.