Canada slog hårdt kæmpende schweizere
by Michael Søvsø|27 AUG 2022
Hun bliver kaldt ”The next one” i international kvindeishockey, men Sarah Fillier havde endnu ikke scoret i VM-turneringen i Herning og Frederikshavn før aftenens kamp mod Schweiz.

Men i aften gik der hul på bylden, for Fillier scorede to gange for Canada og var dermed med til at lægge grunden til canadiernes sejr på 4-1 over et schweizisk hold, der kæmpede stenhårdt for at holde canadierne stangen.

Det lykkedes også i store dele af kampen, men presset på den schweiziske defensiv var stort gennem 60 minutter, hvilket en skudstatistik på 46-8 også beviser.
Canada - Schweiz - IIHF VM i Ishockey for kvinder 2022
27 AUG 2022
En af de kampens store historier var faktisk på Schweiz’ side.

Da Alina Marti reducerede til 1-3 små 13 minutter inde i tredje periode, var det schweizernes første mål nogensinde mod Canada i en VM-kamp. Schweiz har gennem historien spillet otte VM-kampe mod Canada uden at score.

Så på den måde blev en milepæl altså leveret af Alina Marti og Schweiz kan nu se frem til noget, der ligner et opgør om tredjepladsen mod Finland i næste uge. Schweizerne mangler ligeledes at møde USA.

For Canadas vedkommende gælder det i morgen eftermiddag kampen mod Japan, som formentlig er en formssag for favoritterne.