Gavin the Great / Mahtava Gavin
Kirjoittaja: Chris Jurewicz|25 HUHTI 2024
Canada's Gavin McKenna celebrates one of his two goals during a 6-3 win over Sweden.
Vuoden 2024 IIHF:n U18MM-kisojen alla on tämän nuoren pelaajan ympärillä ollut valtava hype. Monille faneille tämä on ensimmäinen kerta, kun he näkevät livenä Kanadan mahdollisen seuraavan huippupelaajan.

McKenna ei tuottanut pettymystä kiekkofaneille Suomessa - hän teki kaksi maalia alle kahdessa minuutissa ensimmäisessä erässä ja auttoi Kanadaa voittamaan Ruotsin 6-3 joukkueiden avausottelussa torstaina.

"Tämä on jotain, mistä olen pienestä asti unelmoinut. Minulla oli kunnia pukea Kanadan pelipaita päälleni World Under-17 Hockey Challenge -turnauksessa ja nyt sain uuden tilaisuuden, joten onhan tämä ihan epätodellista", McKenna sanoi.

McKennanilla on takanaan upea kausi, jolloin hän teki 97 pistettä, 34 maalia pelatessaan 16-vuotiaana liigassa, jota yleensä pelataan 19-20-vuotiaana.

Ruotsalaiset aloittivat pelin vauhdilla ja laukoivat kiekkoa sinnikkäästi kohti Kanadan maalia, mutta siitäkin huolimatta Kanada teki ensimmäisen maalin. Parivaljakko Ontario Hockey Leaguesta teki maalin - Henry Mews syötti kiekon Jett Luchankolle, joka luisteli hyökkäysalueelle ja laukoi kiekon ruotsalaismaalivahti Love Harenstamin selän taakse vain 3:40 aloituksesta.

Kanada siirtyi 2-0 johtoon Malcolm Spencen onnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen. Roger McQueenin rangaistuksen viimeiset sekunnit olivat meneillään, kun Ruotsi menetti kiekon ja Spence teki maalin nopealla rannelaukauksella samanlaisesta paikasta kuin Luchanko.

Ruotsalaiset kavensivat ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Ruotsin Alexander Zetterberg harhautti kahta kanadalaispelaajaa ja antoi upean poikittaissyötön Melvin Fernströmille, joka laukoi kiekon maaliin ohi kanadalaismaalivahti Carter Georgen. Näin kisojen fanit saivat nauttia Fernströmin samoista taidoista, joilla hän viime kaudella nakutti 31 maalia Örebro HK J20:ssa.

McKennan teki ensimmäisen maalinsa ajassa 15.24 (3-1) ja ja ajassa 17:09 McKennan iski jälleen ja siirsi Kanadan 4-1 johtoon.

Zetterberg teki kaksi maalia toisessa erässä, tasakentällisin 48 sekunnin pelin jälkeen ja sitten ylivoimamaalin ajassa 14:58, jolloin Linus Eriksson riisti kiekon kanadalaispuolustajalta, ajoi maalin eteen ja antoi poikittaissyötön Zetterbergille, joka laukoi tilanteeksi 4-3.

Vajaa minuutti myöhemmin Kanada palautti kahden maalin johtonsa Matthew Schaeferin turnauksen ensimmäisellä osumalla, ja tilanne oli 5-3. Kolmannen erän ainoan maalin teki tyhjään maaliin Kanadan Carson Wetsch.

Kanada kohtaa Tshekin (1-0) 26.4., kun taas ruotsalaisilla on vapaapäivä ennen kuin he palaavat tositoimiin 27.4. Kazakstania vastaan.