Yhdysvallat siirtyy tasapisteisiin Suomen kanssa
Kirjoittaja: Chris Jurewicz|28 HUHTI 2024

Isäntämaa Suomi ja Yhdysvallat pelaavat tiistain ratkaisuottelussa A-lohkon kärkipaikasta jääkiekon U18 MM-kisoissa.

Sunnuntaina Suomi voitti Slovakian 4-0 ja muutama tunti sen jälkeen Yhdysvallat Latvian 7-1, näin molemmat joukkueet ovat 3-0 tilanteessa. Joukkueiden keskinäinen ottelu ratkaisee kumpi saa lohkon kärkipaikan. Joukkueet kohtaavat alkulohkon viimeisenä päivänä tiistaina Espoon Metro Areenalla.

Yhdysvallat hallitsi Latvia-ottelun alkuerää, mutta Latviallakin oli hyviä maalipaikkoja. Yhdysvallat voitti pelin lopulta 7-1. Latvian tappio pudotti sen lohkon kolmanneksi. Norja ja Slovakia kamppailevat myös paikasta pudotuspeleihin.

"Luulen, että olemme vakiinnuttaneet identiteettimme todella hyvin kolmen ottelun aikana," sanoi Nick Fohr, Team USA:n päävalmentaja. "Olemme tehneet loistavaa työtä pelaamalla energisesti ja yrittämällä pelata nopeaa jääkiekkoa. Olemme tyytyväisiä siihen missä olemme ja innoissamme seuraavasta haasteesta vaikeaa Suomen joukkuetta vastaan."

Vaikka Team USA siirtyi varhain johtoon, testattiin USA:n maalivahti Nicholas Kempfiä useilla huippuluokan maalipaikoilla. Hän kuitenkin torjui Latvian peräkkäiset läpiajot, ensin Maksims Haritoncevsilta ja sitten Karlis Fluginsilta.

Myöhemmin erässä Kempf – selvästi erän paras amerikkalaispelaaja– torjui loistavan baseball-tyyppisen lyönnin Latvian Aleksandrs Zaprivodalta. Valitettavasti vain maaleilla on merkitystä, eikä laukauksilla maalia kohti. Latvia pelasi kuitenkin varsin hyvin ottelun alkupuolella.

Latvian tappio pudotti sen 1-2 -tilanteeseen, mutta joukkue pysyy A-lohkon kolmantena. Latvia päättää alkulohkon maanantaina pelaamalla Norjaa (0-2) vastaan, Latvian voitto varmistaisi paikan pudotuspeleihin. On pieni mahdollisuus kolmen joukkueen väliseen tasapeliin Latvian, Norjan ja Slovakian (0-3) välillä. Norja ja Slovakia kohtaavat tiistaina.