Sverige vinder tæt kamp mod Tjekkiet
by Lucas Aykroyd (oversat af OC)|06 MAJ 2018

Svenske Adam Larsson tackler tjekkiske Roman Horak langs banden.

Svenskernes førstekæde var i topform. Rickard Rakell førte an med et mål og to assister, mens Mattias Janmark leverede et mål og en assist for de forsvarende verdensmestre. Mika Zibanejad tilføjede det sidste mål.

Filip Hronek og Tomas Hyka svarede igen for tjekkerne, som ikke kunne videreføre momentum over fra deres overtidssejr mod ærkerivalerne fra Slovakiet i går. Kampen i dag var en beskidt affære med mange skub og kontroverser mellem fløjtene.

Foran en udsolgt Royal Arena spillede Tre Kroner sig hurtigt varme. Rakell åbnede festen efter lige godt fem minutter af første periode. Han fik pucken på en tværpasning fra Janmark ved den venstre facoffcirkel og fyrede pucken lige over Rittichs handske i målet.

På et powerplay, kun et par minutter efter 1-0-målet, udbyggede svenskerne deres føring på et fightermål af Janmark helt inde foran målmanden.

Udvisninger blev der flere af, og tjekkerne udnyttede en fem mod tre-situation for at reducere til 1-2. Roman Cervenka fandt Hronek i inde i det høje slot, og hans stigende skud gennem trafik foran mål fandt vejen forbi Hellberg i tiden 13:10.

I tredje periode i tiden 3:11 sørgede Zibanejad for en 3-1-føring. Rakell gav Rangers-spilleren en lækker aflevering fra sidebanden. Zibanejad cruisede sig derefter igennem forsvaret, før en aldeles skarp baghånd blev sat op i nettaget bag Rittich.

Den dårlige stemning blandt spillerne fortsatte på isen med to gange to minutter til hvert hold stort set lige efter hinanden. Tjekkerne forsøgte hårdnakket at kæmpe sig tilbage i opgøret, men uden held. En reducering blev det til. I et powerplay i tiden 15:46 assisterede Faksa med en rullende puck Hyka, der smadrede pucken forbi den svensker målmand.

Sveriges næste kamp er mod Frankrig på mandag. Tjekkiet spiller mod Schweiz på tirsdag.