Nem russisk sejr over Hviderusland
by Lucas Aykroyd (oversat af OC)|07 MAJ 2018
Pavel Datsyuk og holdkammeraterne efter en scoring.

Det var en overbevisende sejr af russerne over deres naboer. Og ottende gang i alt, at Rusland slog Hviderusland ved et VM.

Nu har de stærke russere en målscore på skræmmende 20-0 for tre kampe. Rusland var også mere aktive med skud på mål med 27 mod hviderussernes 18.

Pavel Datsyuk satte sit hold i gang med scoringen til 1-0 og leverede en kamp med to mål og en assist til følge.

2-0 skulle det også blive med Shalunov foran mål, der satte pucken ind tæt på keeperen ved tiden 5:55 på uret i anden periode.

Og i tiden 9:25 scorede Rusland så til 3-0 ved en baghånd over Trus's handske i målet. Det var Kablukov, der stod bag.

Datsyuk tilføjede sit andet mål og udbyggede føringen til 4-0 med 34 sekunder tilbage af anden periode. Det var i powerplay mod et meget passivt boxplay fra hviderussernes side.

I tredjer periode scorede Mamin det femte mål i kampen på et lækkert afrettet skud fra Nikita Zaitsev fra blå linje i tiden 5:16. Og kun ca. to minutter senere gjorde Kaprizov det til 6-0 på et fremstød på venstresiden, der blev afsluttet med et lækkert håndledsskud.

Hviderusland er nu uden en sejr i tre kampe i turneringen, og i denne kamp var der ikke rigtigt nogen tvivl om, hvordan den ville ende. Og det var ikke i hviderussernes favør.

Rusland har nu fri indtil på torsdag, hvor de skal op i mod tjekkerne. Hviderusland spiller onsdag mod Schweiz i en vigtigt kamp om overlevelse.