Tjekkiet overvinder Schweiz i straffeslagsgyser
by Andy Potts (oversat af OC)|08 MAJ 2018

Den tjekkiske keeper afviste alle de fem schweiziske skytter. Thomas Repik sørgede for det enlige mål, der afgjorde kampen til tjekkernes fordel.

Det var en hård retfærdighed for Schweiz, som aldrig var bagud i kampen. Men tjekkerne viste stærk viljestyrke og gravede sig ud af et 1-3 og 2-4 hul til udligningen til 4-4.

Der var mål. Der var udvisninger. Denne kamp havde alt. Og vi er ikke engang halvvejs gennem gruppefasen i København endnu.

Nino Niederreiter scorede til 1-0 på et fightermål inde foran kassen. Angriberen brugte tre forsøg på at hamre pucken i mål lige foran næsen på den tjekkiske keeper og Radko Gudas, der også efterfølgende gav Niederreiter et ordentlig skub bagfra. Men 1-0 stod der.

Et tjekkisk powerplay fik bragt balance i regnskabet igen. Dominik Kubalik fyrede en one-timer af sted og forbi målmand Leonardo Genoni.

Anden periode var noget af en hæsblæsende affære. Schweiz startede med to mål på to minutter. Hofmann, der smadrede en ind i netmaskerne fra faceoff-pletten, og Joel Vermin, der smukt assisterede Simon Moser med en pasning lige ind foran målet til stillingen 3-1.

Tjekkerne skulle ikke bruge lang tid på at komme tilbage. Michal Moravcik scorede til 2-3. Dog svarede schweizerne retur med Niederreiters andet mål på powerplay i kampen. Så stod den 4-2 til Schweiz.

Igen var det en kort fornøjelse. 22 sekunder senere reducerede Dmitrij Jaskin til 3-4, da han prikkede en retur ind over stregen. Fem mål på syv minutter til at starte periode to.

Michal Repik udlignede kampen, før spillerne temperamenter eskalerede. Flere spillere var involveret i karambolage og tumult. Mens de tjekkiske trompeter blendede sammen med de schweiziske koklokker, sluttede anden periode i en vanvittig atmosfære.

Tredje periode kølede en smule af, men det var stadigt tæt og nervepirrende, inden kampen gik i overtid og straffeslag.