Tyskland får deres første sejr
by Andrew Podnieks (oversat af OC)|09 MAJ 2018

Tysklands Yasin Ehliz forsøger at score på Korea-målmanden Matt Dalton

Tysklands sejr, den første i fire kampe, sender tyskerne op på femtepladsen i gruppe B i turneringen. Foran Norge, Danmark og sejrsløse Korea.

Nederlaget efterlader koreanerne i desperat brug for en sejr. De bliver nødt til at slå enten Norge eller Danmark og håbe, at det hold ikke får flere point ved slutrunden. Meget kortfattet, så ser det ikke godt ud for Korea.

Tyskerne scorede to powerplaymål, og koreanerne havde endnu engang svært ved at få pucken i mål.

Tyskland scorede det eneste mål i første periode i tiden 10:02 i et hurtigt udnyttet powerplay. Efter en vunden faceoff skød Leon Draisaitl på mål efter et par hurtige afleveringer. Pucken ramte dog en masse koreanere på vej i mål. Kun syv sekunder nåede tyskerne at være i powerplay.

Kampens bedste tackling stod Koreas kaptajn for. Woosang Park fangede Tysklands Jonas Muller med sit hoved nede og kørte skulderen ind i kroppen af den overraskede tysker, som landede hårdt ned på isen.

Tyskland gjorde det til 2-0 kun 41 sekunder inde i anden periode på endnu et powerplay. Denne gang var det Yasin Ehliz, som bankede en løs puck ind, mens han faldt.

Tyskerne tilføjede endnu et mål midtvejs igennem anden periode. Patrick Hagers skud fandt vej gennem en masse trafik foran mål.

De scorede et fjerde mål inden periodens udløb. Marc Michaelis smed pucken på mål fra en dårlig vinkel. Frederik Tiffels var på reposten og skubbede pucken den sidste vej ind over stregen.

Ehliz scorede igen midtvejs igennem tredje periode, da han sendte et skud fra slottet forbi Dalton i målet. Yannick Seidenberg øgede på powerplay til 6-0 lidt senere.

Korea scorede deres kun andet mål til VM på et powerplay. Brock Radunske gik frem efter faceoff og skar ind mod mål for dernæst at overraske Niklas Treutle i målet.