Vermin fører Schweiz til sejr over Hviderusland
by Lucas Aykroyd (oversat af OC)|09 MAJ 2018

Schweiz' Joel Vermin scorede hans første to mål ved dette års VM på vej til en 5-2 sejr over Hviderusland ved VM i København.

Hviderusland er fortsat uden point og skiftede også ud på trænerposten tirsdag.

Hviderusserne ledede efter en gnist, dagen efter opsigelsen af samarbejdet med den nu tidligere cheftræner Dave Lewis.

Mod Schweiz var det Sergei Pushkovs debut bag bænken. En træner, der som spiller, vandt guld med Rusland ved VM 1993. Efterfølgende har har være træner i Rusland, Norge og Hviderusland.

Schweizerne viste ingen tegn på træthed, selvom de måtte lide et nederlag kun 24 timer tidligere.

Joel Vermin førte an med sine to første scoringer ved VM nogensinde. Timo Meier lavede et mål og en assist i hans VM-debut.

Schweizerne havde 45 skud på mål mod hvideruslands 24.

Det tog kun 1:23, før Schweiz var foran. Joel Vermin fandt vej ind til målet og opsnappede en repost på Nino Nierderreiters skud.

I tiden 5:54 svarede hviderusland igen. Charles Linglet og Platts sammenspil – med sidstnævnte som målscorer – endte inde bag Reto Berra.

Hviderusland kom også foran 2-1. Pavlovich fik en pasning inde foran mål, hvorefter han satte den i kassen med en fin baghånd.

Det var første gang, hviderusserne var foran i turneringen. Men det var kortvarigt. Med 1:20 tilbage i perioden udlignede schweizerne. Andrighetto konverterede en repost til en scoring.

Med kund 15 sekunder tilbage af anden periode tog Vermin en repost og gjorde den til en scoring efter fint forarbejde af Timo Meier.

2:24 inde i tredje periode udbyggede Schweiz deres føring til 4-2. Corvi var målscoreren. Han brugte en screening til at snyde målmanden fra afstand.

Meier fik senere mulighed for at begrave en repost inde foran mål. Det gjorde han i tiden 6:46, og det var kampen sidste scoring.

På fredag vil Hviderusland forsøge at tage deres første point mod Tjekkiet. Lørdag møder Schweiz stor modstand, når de skal op i mod Rusland.