Rakell i storform – Sverige vinder nemt
by Andy Potts (oversat af OC)|09 MAJ 2018

Sveriges Rickard Rakell jubler i løbet af sit holds overbevisende sejr over Østrig i gruppe A ved VM i København.

Den 25-årige lavede to mål og en assist, da den svenske topkæde dominerede endnu engang. Østrig havde intet svar på vej mod deres andet 7-0-nederlag i turneringen.

Det første mål kom midtvejs inde i første periode, hvor svenskerne udnyttede deres første powerplay. Mikael Backlund screenede inde foran kassen. Kempe tog skudet fra toppen af faceoffcirklen, som gik ind bag David Madlener.

Rickard Rakell viste sig rigtigt for første gang sent i første periode, hvor han var for hurtig for det østrigske forsvar. Han kom forbi dem og sendte en baghånd ind foran mål til Janmark, der kunne styre mål nummer to i nettet.

Endnu en udvisning til østrigerne gav Sveriges topkæde en scoring mere. På et meget simpelt men effektivt spil afsluttede Rakell i et tomt mål.

Senere i perioden fik Rakell chancen igen, og den tog han glædeligt i mod. 4-0 stod der så. Nyqvist fik muligheden lidt efter, og den ville han heller ikke takke nej til. Svenskerne fik scoret tre mål på seks skud i anden periode

I tredje periode skulle det kun blive til et mål. Paajarvi stod for det efter et fint oplæg fra Mika Zibanejad.

Sverige så gode ud fra start til slut. Østrig har problemer i begge ender af banen. Sverige havde 34 skud på mål. Østrig 14.

Men selv når resultaterne går imod Østrig, er deres supportere altid i godt humør. En ”conga line” blev ført rundt i hallen af en østriger i tredje periode.

På trods af godt fanhumør smittede det nok ikke af ned i østrigernes omklædningsrum, hvor holdet nu er fastlåst i en svær nedrykningskamp med især Hviderusland. De mødes lørdag i en umiddelbar vind eller forsvind kamp.