Vildt: Danmark chokerer mod Finland
by John Sanful (oversat af OC)|09 MAJ 2018
Den danske målmand Frederik Andersen giver salut til fansene efter 3-2 sejren over Finland.

Sidste gang, Danmark slog finnerne, var til VM i 2010. I deres otte indbyrdes opgør ved VM har Finland snuppet sejren i syv tilfælde.

Danmarks udfordring onsdag aften var bestemt ikke lille: Modstå den finske offensiv, som har været ustoppelig i turneringen. Finland har et gennemsnit på næsten otte mål pr. kamp.

Danskerne testede Finlands evne til modstå pres og gav dem deres sværeste kamp til dato i turneringen.

"Vi vidste, at de har en stærk defensiv, så det krævede en god holdindsats at blokere skud og målskabende afleveringer, og samtidig sørge for at Freddie så pucken," sagde Jannik Hansen. "De to mål, de fik, kunne man ikke have gjort noget ved, men Freddie fandt en måde at diske op med store redninger, som holdt os inde i kampen."

Danmark var styrket i form af Jannik Hansen og Mikkel Bødker, som stødte til holdet kort før kampen. Begge var aktive kampen igennem, og Bødker lavede to assists, inklusiv til det, som blev vindermålet.

Første periode endte uden mål. Danmark formåede at holde Finland fra scoringstavlen i en hel periode for første gang i turneringen. Finland havde scoret i alle ni perioder i de foregående tre kampe.

"Vi forsøgte at starte med en stærk defensiv og så bygge videre derfra," sagde Hardt om Danmarks evne til at lukke den finske offensiv ned. "Vi vidste, at vi ville få nogle chancer. Det var dejligt at lukke dem ned i dag, især den første periode."

I anden periode fik piben en helt anden lyd. Begge hold var ude efter hinanden, hvilket først sås ved et spil, hvor Tommi Kivisto blev tacklet ved banden i egen zone af Jannik Hansen. Kivisto faldt akavet ned, hans hoved røg tilbage og hans hjelm fløj af. Han var omtumlet en rum tid og måtte hjælpes af banen, da fløjten lød.

Derefter blev Saku Maenalanen dømt for boarding mod Jesper Jensen Aabo. Da spillet stoppede, gik Jensen Aabo efter Maenalanen. Der var også meget aktivitet og snak mellem bænkene, hvor Oliver Lauridsen råbte ad den finske bænk.

"Vi ved, at de er et godt hold, og vi har meget respekt for dem, men ikke for meget," bemærkede Hardt. "Vi forsøgte at spille vores eget spil hele tiden; defensivt først og fremmest og stærk i midtzonen."

Frans Nielsen scorede med 7.32 tilbage af anden periode i powerplay. Nielsen skøjtede langt ind mod mål og tog skuddet over højre den finske målmands venstre skulder.

De 10.800 tilskuere i Jyske Bank Boxen eksploderede, og nu var Finland i hidtil ukendt territorie i form af at være bagud i turneringen.

Finland viste hurtigt deres modstandsdygtighed og svarede hurtigt tilbage. På et powerplay gjorde Sebastian Aho det til 1-1.

Danmark kom dog foran igen ved Oliver Bjorkstrand, der fakede en tilbagelægning, men endte med selv at tage skuddet fra højre side, som blev sendt ind lige ved benskinnen af målmanden.

Men med kun lidt over fire minutter tilbage af kampen udlignede finnerne, og det så pludseligt ud som om, kampen ville gå i overtid. Mikael Granlund stod for målet, der var et simpet tip in foran mål.

Danmark ville det anderledes. Et powerplay førte til et mål af Nichlas Hardt, der blev fundet helt fri inde foran mål af Mikkel Bødker. Euforien ville ingen ende tage.

Danmarks bedste resultat ved dette VM. Chancerne for kvartfinaledeltagelse er nu blevet skyhøje efter aftenens opgør mod det ellers så stærke og dominerende finske hold.