Sikker dansk sejr mod norske brødre
by Rasmus Haarbyr|11 MAJ 2018
Nicklas Jensenfejret et mål i første periode med Philip Larsen.

I fanzonerne inden kampen var der en helt exceptionel stemning. Nordmænd og danskere sang hver deres slagsange i deres respektive forsamlinger – nogle gange over for hinanden.

Denne euforiske begejstring fortsatte med ind i hallen, hvor de to holds fans kæmpede om det lydmæssige overtag. Danskerne havde en klar fordel der.

Nordmændene var fra start lidt mere nærgående med nogle semifarlige forsøg på Frederik Andersen, men det var danskerne, der for alvor sad på de første tyve minutter.

Især kæden med Mikkel Bødker, Frans Nielsen og Oliver Bjorkstrand voldte Norge problemer.

Men det var ikke mange dramatiske situationer, der udspillede sig i det meste af perioden. Ikke indtil godt et minut før periodepausen.

Danmark kom i powerplay, og efter en aflevering af Philip Larsen kunne Nicklas Jensen fra venstre side sende et skud af sted, der gik forbi den norske keeper.

Der var en vanvittig stemning i hallen efterfølgende, hvilket er blevet kutyme ved de danske værters kampe. Kim Larsen bragede ud igennem højtalerne i arenaen, og den udsolgte Boxen sang i den grad med.

11-2 lød skudstatistikken på i dansk favør. En fuldstændig dominerende første periode, hvor nordmændene brugte meget tid på at forsvare sig og krøb oftest sammen i midtzonen i en neutral zone fælde.

I starten af anden periode var hallen tæt ved at blive bragt i ekstase på en friløber i undertal. Frans Nielsen stak af med pucken fra egen blå linje, hvor han prikkede den fra en nordmand. Men desværre for de danske tilskuere, fik de ikke forløsningen.

Den skulle komme i danskernes næste powerplay, hvor det danske landshold fulgte stort set samme opskrift som ved mål nummer ét. Larsen til Jensen og så var den i kassen igen. Endnu engang var hallen boblende og sydende. En bølge blandt tilskuerne blev igangsat.

Perioden fortsatte i relativ dansk dominans – bortset fra et enkelt norsk powerplay, hvor nordmændene viste en smule tænder. Danskerne skulle endnu engang få en mulighed i powerplay.

Mikkel Bødker havde pucken omkring faceoffcirklen til venstre for Henrik Haukeland, og han fandt Frederik Storm inde foran kassen, som kun skulle sætte staven på, for at den gik i det tomme mål.

Hallen takkede med en stående ovation for de danske helte.

I slutsekunderne af anden periode blev det til en hektisk afslutning. Norge havde flere muligheder, som var lige ved og næsten. Men kun få skud kom reelt igennem. Jannik Hansen kastede sig for eksempel ned i et skud for at blokere det. 3-0 stod der stadigt.

Tredje periode gik også med det forholdsvist klare danske spilovertag. Norge skulle bruge powerplays for at få noget offensiv zonetid. Som perioden skred frem, mærkede man et mere desperat norsk hold.

Danskernes Frederik Andersen stod godt i vejen for de forsøg og den offensiv, nordmændene bragte i en del af tredje periode.

Det danske publikum sejlede op og ned af åen til de vigtige tre point, som deres ”Løver” på isen havde skaffet i dagens kamp mod Norge.