Sverige slår Slovakiet efter overtid
by Andy Potts (oversat af OC)|12 MAJ 2018

Sveriges Elias Pettersson med en chance på den slovakiske målmand Patrik Rybar.

Sverige måtte afgive point for første gang i turneringen indtil videre. Slovakiet tvang dem i overtid efter 3-3 i ordinær spilletid.

Tre Kroner tog sejren i overtidsperioden på et powerplaymål af Mika Zibanejad, der havde sidste svenske stav på pucken, inden den blev rettet videre ind i slovakkernes mål af Andrej Sekera.

Sverige forbliver ubesejret i toppen af gruppe A. Men det var deres sværeste kamp til dato i turneringen.

Selvom Slovakiet var betydeligt bagefter i skudstatiskken, var det overraskende nok dem, der kom foran 1-0 efter ca. 11 minutter. Mario Grman skød fra blå linje, og pucken blev rettet af inde foran mål af Tomas Jurco.

Sveriges evige pres mod det slovakiske mål gav pote. Et John Klingberg-skud fra blå linje blev fanget af Everberg, der snittede pucken forbi keeper Rybar.

Inden den første pause i kampen skulle det blive 2-1 på et mål af Gustav Nyqvist. Mikael Backlund viste fodboldkundskaber ved at spille pucken fri til Nyqvist foran kassen.

Sverige udbyggede føringen i anden periode. Kempe og Wikstrand udvekslede afleveringer på venstresiden, før en præcis pasning fandt frem til Jacob de la Rose, der scorede sit første VM-mål.

Men Slovakiet opgav ikke. Sent i anden periode var slovakkerne godt nok i undertal, men det forhindrede ikke Daloga i at ryge af sted på en friløber, hvor han sikkert satte den op i nettaget.

Næsten midt i tredje periode kom slovakkernes udligning. Nagy one-timede pucken i målet efter en præcis aflevering af Kristof.

Først i overtiden blev kampen afgjort til svenskernes fordel. Et powerplay var nødvendigt. Men så fik Sverige også scoret.

Sverige møder Schweiz i morgen søndag. Begge hold med nye forstærkninger klar til kampen. Nashville Predators-spillerne Romas Josi og Kevin Fiala for schweizerne. Viktor Arvidsson, Mattias Eklund og Filip Forsberg for svenskerne.