Danmark får overraskende svær sejr mod Korea
by John Sanful (oversat af OC)|12 MAJ 2018

Danmarks Jesper Jensen scorer det kampafgørende mål på Korea-målmanden Matt Dalton.

Danmark tog et kæmpe skridt mod målet om kvartfinalerne med en 3-1-sejr mod Korea. Jesper Jensens mål i anden periode bragte Danmark foran og på vej mod deres fjerde sejr i turneringen. Danmark kom på overarbejde mod et hårdtarbejdende Korea-mandskab.

Danmark var heldige med at have en dag fri, mens Korea spillede i går – et 13-1-nederlag til USA. Korea kom ud med overraskende energi, og de spillede deres klart bedste kamp ved dette VM.

En af de tidligste chancer i kampen kom ud af Jesper Jensen, der forcerede en turnover, som efterfølgende blev kontrolleret af Jannik Hansen, der passede den over til Nicklas Jensen. Men skuddet kom Matt Dalton i vejen for i Korea-målet.

Danmark scorede i tiden 2:55 i anden periode, da Frans Nielsen lavede sit tredje mål i turneringen. Jannik Hansen sørgede for at screene målmanden inde foran. Nielsen sendte et hårdt håndledsskud af sted og lige over Daltons skulder på handskesiden. Backen Daniel Nielsen fik assisten.

Der var også muligheder for en 2-0 scoring, men i stedet for det, kom Korea tilbage i kampen. Nicklas Jensen kom fri ud af zonen, og kom med Jesper Jensen ned mod den anden ende i en to-mod-én situation. Men deres forsøg mislykkedes.

Tilbage i den danske zone kort efter blev Frederik Storms pasning til Emil Kristensen opsnappet af Sangwook Kim, der sendte den ind foran til Kisung Kim, som scorede.

Korea blev bedre og brugte tid foran og rundt omkring Frederik Andersen. Men de kunne ikke helt komme igennem den danske keeper.

Danmark kom i stedet foran 2-1 ved Jesper Jensen. En aflevering fra Oliver Bjorkstrand blev konsekvent banket i kassen af danskernes nummer 40.

Tredje periode forblev tæt, hvor Danmark holdt fast i deres smalle føring. Danskerne fik ikke lov til at komme for tæt på mål. Koreanerne holdte dem på ydersiden.

Med Nichlas Hardt i udvisningsboksen kom Korea tæt på. Der var nogle nervøse øjeblik i den danske zone, hvor det kunne have blevet til en koreansk scoring. Korea bevægede pucken fint rundt, men de kunne ikke få den sidste afgørende aflevering til at spille.

Det tredje danske scoring kom, da Nichlas Hardt scorede på en styring. Det var Frans Nielsen, der fandt Hardt inde foran mål med kun tre et halvt minut tilbage af kampen.

Danmark har nu 11 point i gruppe B og med en sidste og afgørende kamp mod Letland tilbage.

Korea, uden sejr indtil videre, har en smal chance for overlevelse, hvis de slår Norge i ordinær spilletid, og nordmændene vel at mærke ikke får point mod USA i morgen søndag.