Pastrnaks to scoringer fører Tjekkiet forbi Frankrig
by Lucas Aykroyd (oversat af OC)|13 MAJ 2018

David Pastrnak, (venstre) med Radek Faksa (højre), førte Tjekkiet til sejr over Frankrig.

photo: ANDRE RINGUETTE / HHOF-IIHF IMAGES
share

David Pastrnak scorede to mål i første periode på vej mod en tjekkisk 6-0-sejr over Frankrig søndag eftermiddag.

I en kamp mellem reservemålmænd havde tjekkernes Rittich det nemmere i buret, end både Ronan Quemener og Sebastian Ylonen, der kom ind midtvejs i denne ensidede affære. Tjekkerne vandt skudstatistikken med 55-10.

I tiden 3:41 var det David Pastrnak, der scorede lige efter en faceoff, der blev vundet af David Krejci.

Kun fire minutter senere blev det 2-0. Jaskin fandt Pastrnak på vej gennem neutral zone, og 88eren brugte Yohann Auvitu som en screening på sit skud, der fandt vej til netmaskerne, selvom Quemener blev snittet.

14:11 inde i første periode kunne der øges til 3-0. Krejci forcerede en turnover i nutral zone. Jaskin fik den efterfølgende og tog af sted i venstre side af banen, hvorefter et perfekt placeret skud røg i mål.

Kun ca. halvandet minut inde i anden periode kom tjekkerne i powerplay, og det udnyttede de ved Horak, der rettede et Dominik Kubalik-skud i kassen.

Senere i perioden blev det også 5-0. Chytil ramte overlæggeren, men Horak var der til at fange reposten og sende den i mål.

Ylonen blev sat ind for et målmandsskift for franskmændene. Men lige lidt hjalp det. Necas dansede sig igennem det franske forsvar, og gjorde det til tenniscifre ca. halvvejs inde i tredje.

Frankrig har aldrig slået tjekkerne ved VM. Det var deres niende nederlag i træk mod Tjekkiet.

Tjekkiet slutter gruppespillet af med at møde Østrig mandag, og Frankrig skal møde Schweiz i deres sidste kamp ved dette års VM.

Frankrig - Tjekkiet
13 MAJ 2018
Frankrig - Tjekkiet