Schweiz kæmper, Sverige vinder
by Andy Potts (oversat af OC)|13 MAJ 2018

Sveriges Patric Hornqvist scorer sit holds andet mål, selvom han er tæt markeret af Tristan Scherwey og Ramon Untersander fra Schweiz.

share

Sverige forbliver i toppen af gruppe A efter deres sejr mod Schweiz for holdets sjette sejr i København.

Nyankomne Patric Hornqvist meldte hurtigt sin ankomst med et mål i sin første kamp ved VM 2018.

To powerplaymål i første periode satte svenskerne i gang. John Klingber fyrede et hårdt skud af sted fra lige over faceoffcirklen. Leonardo Genoni havde ingen chance.

Endnu et svensk powerplaymål kom ti minutter inde i kampen. Denne gang ved Patric Hornqvist, der aflsuttede et fint pasningsopspil med ham som sidste stop inden målet. Han fik den i slottet og bankede den op i målhjørnet.

Et mål mere i starten af anden periode viste svenskernes dominans. Backlund forsøgte at spille Hornqvist fri inde foran mål, men pucken ramte en schweizer og gik i mål til en 3-0-føring.

Selvom svenskerne havde stor andel i denne kamp, så fik schweizerne lidt mere plads, jo længere kampen skred frem. Det resulterede i et mål ved Enzo Corvi med 90 sekunder tilbage af anden periode.

Og minsandten om ikke schweizerne kom på 2-3 i starten af tredje periode ved Raphael Diaz, der sendte et velplaceret skud op i nettaget.

Men lige meget hvor stort et pres Schweiz kom med, kunne de ikke få forløsningen. Det blev i stedet i den anden ende, hvor nettet blafrede. Adam Larsson scorede på et slagskud fra blå linje – lige over målmandens benskinne.

Schweizerne forsøgte at trække målmanden ud for en ekstra markspiller. Dog uden held. Det blev svenskerne, der udnyttede det tomme mål. Magnus Paajarvi stod bag målet.

Det var ikke helt ovre. Schweiz skulle have et mål at gå hjem på. Dean Kukan scorede inden for det sidste minut. Men det var for sent.

Tre Kroner kan sikre førstepladsen i gruppen på tirsdag, når de møder Rusland i gruppefinalen. Schweiz derimod, er stadigvæk usikre på deres plads i kvartfinalerne. Men de har skæbnen i egne hænder mod Frankrig tirsdag.