Shestyorkins shutout stopper Slovakiet
by Lucas Aykroyd (oversat af OC)|14 MAJ 2018

Den olympiske helt Nikita Gusev jubler efter Ruslands 2-0-føring mod Slovakiet.

share

Med en solid 4-0-sejr over Slovakiet har Rusland sat sig selv op til en dramatisk kamp om førstepladsen tirsdag aften mod Sverige.

Slovakiet har en kamp tilbage mod sejrsløse Hviderusland. Hvis Schweiz slår Frankrig, så bliver det desværre ikke til nogen kvartfinale for slovakkerne ved VM i Danmark.

Selvom slovakkerne i denne kamp kæmpede for deres kvartfinalehåb, så var det russerne, der kom bedst fra start. 1-0 blev det efter godt en halv periode, hvor Mamins baghånd fra tæt ved mål blev sat ind.

Pavel Datsyuk fandt senere i perioden Gusev, helten fra PyeongChang, der kunne one-time et skud ind i mål til stillingen 2-0.

Rusland vandt skudstatistikken med 17-2 i første periode. Men Shestyorkin skulle stadig komme op med nogle relative store redninger.

Anden periode kom slovakkerne bedre med, men skaden var allerede sket, og de slovakiske spillere kunne ikke finde frem til netmaskerne.

I tredje periode skulle der satses fra slovakkernes side. Målmanden blev taget ud hen mod slutningen af kampen. Shalunov udnyttede dette til en russisk 3-0-scoring med 1:11 tilbage på uret.

Mikheyev slog endnu en puck i det tomme mål med kun 15 sekunder igen af opgøret.