Sverige topper gruppe A
by Andy Potts (oversat af OC)|15 MAJ 2018

Sverige slog Rusland i et kæmpebrag i toppen af gruppe A. Svenskerne er det eneste ubesejrede hold ved VM i Danmark.

Russerne kom foran 1-0 ved Nikita Gusev, der blev fundet inde foran mål af Pavel Datsyuk. Det var den unge angribers sjette mål ved dette VM. I en frem og tilbage første periode kunne Rusland tage føringen med til pause.

Men et powerplay i anden periode ændrede på dette. Tre Kroner kunne score på et mål af Mika Zibanejad, der lykkedes med et skud gennem en screening inde foran af Rakell.

Et par minutter efter gik lydniveauet op i Royal Arena, da Rakell kunne bringe svenskerne foran. Det var et klinisk mål, som blev sat ind fra nært hold.

I en dramatisk afslutning på kampen kunne svenskerne dog score i et tomt mål. Det blev til en assist til keeper Nilsson, der så Ekholm putte den i kassen.

Sverige skal nu møde Letland i kvartfinalen. Rusland møder Canada. Begge opgør bliver spillet i Royal Arena.