CHOK: Schweiz slår Finland
by Andrew Podnieks (oversat af OC)|17 MAJ 2018

Schweiz-spilleren Joel Vermin (#83) jubler efter sin scoring i kvartfinalen mod Finland.

Schweiz scorede tre mål på fire minutter og havde en fantastisk keeper i Leonardo Genoni, der bar dem til en overraskende sejr torsdag aften mod Finland.

Finnerne fik starten, de gerne ville have. Efter syv spillede minutter Fandt Miika Koivisto en fremadstormende Nutivaara inde foran mål, der kunne hamre pucken ind bag Genoni.

Men det var kun starten. Finnerne lukkede langsomt men sikkert schweizerne ind i kampen. I anden periode var Schweiz det klart bedste hold på banen på trods af finnernes enorme talentmasse.

Schweizerne udlignede kampen i anden periode. Godt halvvejs inde var det Kevin Fiala, der driblede sig helt ind tæt ved målet, hvor Harri Sateri blev tvunget ud i en benskinneredning. Men Corvi var der til at fange reposten og sende den i mål.

Kun tre minutter efter blev det 2-1 til Schweiz. En individuel præstation af Joel Vermin. Han vandt en kamp om pucken ved banden og skar ind foran mål og skød i mellem Sateris ben for målet.

Og minsandten kun 36 sekunder senere blev det 3-1 ved Gregory Hoffman. Simon Moser sendte et skud af sted mod mål, som den finske keeper parerede lige ud til Hoffman, der sikkert sendte den i kassen.

Der var flere chancer for, at Schweiz kunne komme foran med 4-1. Men i stedet var det finnerne, der udnyttede et powerplay, hvor de fikst spillede pucken rundt, og den til sidst endte inde i slottet til en one-timer, som blev sat ind af Rantanen.

3-2 vandt Schweiz med i denne chokerende kvartfinalesejr. De finske talenter, der måske viste sig for unge, er nu ude af turneringen. Schweiz fortsætter til København, hvor de returnerer efter et kort ophold i Herning.