Corvi beviser sit værd for Schweiz
by John Sanful (oversat af OC)|19 MAJ 2018

Enzo Corvi (venstre) jubler efter en scoring med kædekammeraten Nino Niederreiter.

Schweiz er i semifinalen for første gang siden 2013. De er de kommet på balanceret scoring, stærkt forsvar og en stabil målmand. Centeren Enzo Corvi har været en overraskelse i denne turnering og leveret som en af de bedste schweizere. Han er en af årsagerne til, at de er mellem de fire sidste.

Corvi fører den interne målscoringsliste med fire scoringer, og han er på en delt førsteplads med Nino Niederreiter på holdets pointliste med otte af slagsen.

To af Corvis scoringer i gruppespillet var kampafgørende, hvilket hjalp Schweiz videre til kvartfinalen. Nu er holdet så avanceret yderligere i turneringen og tilbage i København igen for semifinalen mod Canada.

Før 2018 havde Corvi ikke repræsenteret landsholdet i store turneringer. Det ændrede sig med vinter-OL i PyeongChang. Corvi scorede et mål og spillede med i fire kampe. Han beviste sit værd og vandt en plads på holdet til dette VM i Danmark. Det har han har gjort det meste ud af.

Corvi skinner igennem på den internationale scene, når han liner op mod NHL-talenter på den anden side. Nede 1-0 mod Finland kunne Corvi udligne i anden periode af kampen. Det blev starten på en momentum-skiftende periode i opgøret, der endte ud med en 3-2 sejr over finnerne.

- I anden periode havde vi fire eller fem minutter, hvor vi skabte en masse chancer og fik scoret. Men målet, der virkelig fik sat os i gang, var Enzos, siger kaptajn på det schweiziske landshold Raphael Diaz.

Corvi begyndte at skøjte som tre-årig. Han spillede for sin hjemby EHC Chur. Der spillede han, indtil han var 19 år. Dem førte han op i den tredjebedste række og var topscorer på holdet.

Efterfølgende skrev Corvi under med HC Davos i 2012. Dem vandt han titlen med i 2014/15-sæsonen. I de sidste to sæsoner er Corvi virkelig vokset som spiller. Den 25-årige scorede 18 mål i den netop færdigspillede sæson.

Som 20-årig spillede han med ved Spengler Cup i 2012. Holdet nåede finalen, før de tabte til Canada. I turneringen scorede Corvi sit første mål for Davos, mens han spillede i kæde med Joe Thornton, der var i klubben grundet lockouten i NHL det år.

I Danmark er Corvi genforenet med endnu en Chur-indfødt, Nino Niederreiter, for første gang, siden de spillede juniorhockey.

I 2013 var Schweiz helt oppe at ringe. De sendte deres bedste hold på isen ved VM og bragte sølvmedaljerne hjem. Corvi og company vil gerne replikere, hvis ikke overgå, den indsats. Men de skal forbi Canada lørdag i København.

Canada kommer lige fra en overtidssejr mod Rusland. Med en overflod af NHL-spillere, inkluderende Connor McDavid, vil Canada være en stor udfordring for schweizerne.

Det bliver noget af en test for schweizerne, men baseret på deres seneste internationale resultater er de mere end klar på udfordringen.