Sverige vandt det nordiske åbningsbrag
by Henrik Bauch|25 AUG 2022
Det nordiske brag mellem Danmark og Sverige fik en hæsblæsende indledning. Tilskuerne var strømmet til Frederikshavn, og dannede en fremragende kulisse for værternes åbningsopgør. De knap 1500 tilskuere dannede en flot kulisse om opgøret.

Danskerne trykkede på i kampens indledning, og efter god offensiv zonetid, sendte backen Emma Russell pucken ind bag Emma Söderberg i svenskernes mål, og dermed en drømmestart for danskerne. Russell opsnappede pucken og cirklede en omgang rundt i zonen inden hun sendte pucken afsted og efterfølgende i nettet. Jublen blandt de danske tilhængerne varede dog ikke længe. Blot 30 sekunder skulle der gå inden Hanna Olsson havde udlignet for Sverige, og så var kampen ligesom i gang. Tæt under mål fik Olsson passeret Cassandra Repstock-Romme, der havde flere strålende redninger i kampens første 20 minutter.

Sverige fik periodens eneste udvisning for at have for mange spillere på isen, og efter en masse spil langs banderne, fik Danmark sendt afslutninger afsted. Først Silke Glud, og siden Josephine Asperup, testede Söderberg i buret.

Herefter stod der Sverige på det meste. Blandt andet Linnea Johansson og Michelle Löwenhielm skabte ravage i den danske defensiv, der kastede sig ned i afslutningerne, og kæmpede heroisk mod det svenske spilovertag. Danmark viste tænder igen mod periodens afslutning, hvor Michelle Weis var tæt på, men Malmö-spilleren fik ikke sendt pucken i mål.
Danmark - Sverige - IIHF VM i Ishockey for kvinder 2022
25 AUG 2022
Danmark startede som lyn og torden i den midterste periode, med skydelystne backs, og da Julie Østergaard gik hårdt mod mål og var lige ved at sætte Simone Jacquet op til scoring, var taget ved at løfte sig. Ligesom i første periode, arbejde svenskerne sig ind i opgøret, og efter små 7 min. havde Felizia Wikner-Zienkiewicz en kæmpe chance, som hun nok stadig undrer sig over ikke gav mål.

Danskerne fik to udvisninger i umiddelbar forlængelse af hinanden. I den første var det faktisk værterne der var farligst. Nicoline Jensen og Michelle Weis var centimeter fra at bringe danskerne i spidsen. Powerplayet gav dog Sverige naturligt momentum, men det var først efter et dansk powerplay, at Sverige kom foran. Hanna Olsson gik direkte på mål, og samlede sin egen retur op og så blev det 2-1 til Sverige. Tredje overtal blev lykkens gang for Sverige, da Maja Nylen Persson afsluttede fra blå linje, og mellem venner og fjender fik hun bragt sit hold på 3-1. Danmark trykkede på til sidst, og Josefine Persson havde en stor mulighed med 30 sekunder tilbage på klokken, men det forblev 3-1 til Sverige efter 2. periode.

Sidste periode startede bedst for danskerne, og efter små 7 minutter missede Josefine Persson en gylden mulighed for at bringe sig på måltavlen. I ensom majestæt gik det mod det svenske mål, men desværre for Persson vandt Söderberg den duel. Sverige kom på 4-1 efter en periode med god puckcirkulation, som sluttede med at Michelle Löwenhielm kunne øge til 4-1. Det slukkede for an stund det danske momentum, som så dog blev genetableret, da Josefine Persson med en hård pasning fandt Josefine Jakobsen, der kunne styre pucken i mål. To udvisninger ovenpå hinanden til Danmark i slutfasen, gjorde at Sverige kunne sætte endnu en scoring ind i en 5 mod 3 situation. Hanna Olsson kunne fuldende sit hattrick, og juble sammen med sine holdkammerater over en 5-2 sejr.

I dagens tidlige opgør mellem Tyskland og Ungarn var det ungarerne der overvandt en mareridtsstart. Midtvejs i første periode var Tyskland foran med 2-0, men med to scoringer udlignede Franciska Kiss-Simon for Ungarn, der også bragte sig foran i undertal i slutningen af 2. periode. Tyskerne jagtede udligningen, trak målvogter Franziska Albi ud, og så kunne Ungarn cementere en flot sejr på 4-2 i det tomme mål.