Maksimalt udbytte til Tjekkiet
by Henrik Bauch|30 AUG 2022

3-0 stod der på tavlen efter opgøret mellem de to bedste mandskaber i gruppe B. Tjekkiet afgjorde reelt opgøret i midten af 3. periode, med to scoringer på under tre minutter. Det skal dog med at Sverige havde trukket målvogter Emma Söderberg ud for at satse alt på en sejr i regulær tid.

Svenskerne, der nu kan afvente deres videre forløb i turneringen, vandt skudstatistikken med 27-24, men testede aldrig for alvor Peslorova i tjekkernes mål.

Sverige - Tjekkiet - IIHF VM i Ishockey for kvinder 2022
30 AUG 2022
Vendula Pribolova sendte tjekkerne på sejrskurs midtvejs i anden periode med sit andet mål i turneringen, og så kunne Natalie Mlynkova og Klara Hymlarova sætte gang i en tjekkisk fest, der altså fortsætter senere mod Finlnad.

Sverige startede ellers opgøret bedt, og fik lagt pres på tjekkerne, men langsomt åd Tjekkiet sig ind i opgøret, og fortsatte de fine takter de har vist tidligere i turneringen.

Svenskerne ender dermed som nummer 2 i gruppe B, og vil altså i aften kunne se deres potetielle modstandere i aktion i Herning, når Canada og USA brager sammen.