Udvisninger kostede Danmark dyrt med Tjekkiet
by Henrik Bauch|27 AUG 2022

Det startede ellers så godt foran en hal der bakkede solidt op om det danske hold. Det bar frugt da Michelle Weis gentog kunststykket fra OL, og scorede bag den tjekkiske målvogter Klara Peslarova. Fra isens midte sendte Weis en puck med mål, Peslarova mistimede den totalt, og så gyngede Iscenter Nord. 1-0 til Danmark.

Danmark trak i alt 18 udvisningsminutter, og to af dem udnyttede Katerina Mrazova til at danse igennem den danske defensiv, og score bag Lisa Jensen der var blevet valgt til opgøret. Jensen blev kampen igennem udsat for 49 skud mod mål. 1-1 efter første periode.

Tjekkiet - Danmark - IIHF VM i Ishockey for kvinder 2022
27 AUG 2022
Tjekkerne skruede op for intensiteten i 2. periode. 23 skud på mål, enkelte på målrammen, men de skulle vente til 4 min. før periode udløb med at bringe sig foran. Endnu en powerplay scoring, denne gang 5 mod 3, og så kunne Natalie Mlynkova bringe Tjekkiet på sejrskurs.

Backen Daniela Pejsova satte trumf på i 3. periode med to scoringer, og ind imellem var det Michaela Pejzlova der satte pucken i nettet. Kun et enkelt af kampens seks mål blev scoret med fuldtallige hold på banen, så endnu engang viste special teams sin betydning for ishockey.

Tjekkerne har nu to sejre ud af to mulige, og ligner et hold på vej i en kvartfinale. Danmark har i nøglekamp i morgen mod Ungarn, der gerne skal give en sejr, hvis danskerne skal gøre sig nogle forhåbninger om det samme.