Overlegen sejr til Tjekkiet i opgøret mod Ungarn
by Henrik Bauch|26 AUG 2022
share
Kampen fik på ingen tænkelig måde den start som Ungarn havde ønsket, ovenpå deres flotte sejr over Tyskland i går. Kampuret havde ikke drejet tre gange om sig selv, under tjekkerne var foran med 2-0.

Tjekkiets Pavlina Horalkova opsnappede en løs puck midt i slottet, sendte en pasning på tværs til Klara Hymlarova, så var Tjekkiet på 1-0, og der var knap spillet et minut. Kort efter blev slemt værre for Ungarn. Tjekkernes stærke back Daniela Pejsova gled på tværs i offensiv zone, og kunne med et håndledsskud sætte pucken i toppen af målet.

Ungarn kom først rigtigt frem over isen, da en fejl i et kædeskift resulterede i en udvisning til tjekkerne. Det var dog til tider svært at se, at der skulle være et numerisk overtal til de rødklædte ungarere. Horalkova var igen på færde, og sendte en god afslutning afsted fra blå linje, men Aniko Nemeth i målet kunne ånde lettet op.

Så var det som om at Ungarn var vågnet mere op. Først var det Kinga Jokai-Szilagyi der var tæt på, og kort efter var Fanni Gasparics yderst tæt på i powerplay. Det lykkedes ikke for Ungarn at score, og så førte Tjekkiet 2-0 efter 1. periode.
Ungarn - Tjekkiet - IIHF VM i Ishockey for kvinder 2022
26 AUG 2022
2. periode startede mere jævnbyrdig, men stadig med tjekkerne som det bedre mandskab. Det var dog Ungarns Mira Seregely der fik den første store chance, og hun vil ærgre sig over at hun ikke kom på tavlen. På tavlen kom til gengæld tjekkiske Tereza Radova, da hendes afslutning i 4 mod 4, gik henover benskinnen på den ungarske målvogter.

Kampens smukkeste scoring faldt i en situation, hvor Tjekkiet havde en spiller mere på isen. Pejsova sendte en smuk pasning på tværs til Mrazova. Hun firsttimede sin pasning tæt under mål, hvor Adela Sapovalivova kunne styre pucken i kassen. En ren ABC i hvordan man spiller powerplay.

2. periode blev lidt rodet grundet mange udvisninger, og en af dem udnyttede Alexandra Huszak, da hun i overtal modtog en pasning, og satte pucken stensikkert ind bag Klara Peslarova i tjekkernes mål. Stillingen efter 40 minutters ishockey var 4-1 til Tjekkiet.

Ungarn kom bedst ud til 3. periode, godt hjulpet af endnu en tjekkisk udvisning, men alligevel var det tjekkerne der kom yderligere foran. Tjekkerne erobrede pucken lige foran Ungarns mål, og efter lidt klumpspil kunne Natalie Mlynkova åbne sin VM-målkonto.

Ikke længe efter stod den så 6-1, da Adela Sapovalivova holdt legestue med et par ungarske backs, inden hun svirpede den over skulderen på Nemeth, med sit andet mål i kampen.

3. periode var ikke den skønneste om gang ishockey. Tjekkerne klart farligst og Nemeth måtte ved flere lejligheder vise klassen. Blandt andet en flot redning med gribehandsken på et forsøg fra Denise Krizova med godt 7 min. tilbage af opgøret.

Den ungarske målvogter så dog lidt uheldig ud ved Tjekkiets scoring til 7-1. Tjekkerne kunne spare på kræfterne hos topkæderne, og så kunne Agata Sarnovska med hjælp fra Nemeths benskinne udbygge den tjekkiske føring som holdt kampen ud.

Tjekkerne kom ind i turneringen med et brag, og Ungarn kom ned på jorden igen efter sejren over Tyskland. De bedste spillere for hvert hold blev Bernadett Nemeth fra Ungarn og Katerina Mrazova fra Tjekkiet.