72 amerikanske skud og 6-1 mod Finland
by Michael Søvsø|27 AUG 2022
share
Det var mere eller mindre envejstrafik i 60 minutter, da USA mødte Finland i Herning i dagens første kamp. Skudstatistikken beviste det meste om kampens forløb.

USA skød 72 gange på mål, alene 28 i første periode og 26 i anden periode, og det var et rent mirakel, at kampen blev holdt åben indtil slutningen af anden periode. Her scorede Amanda Kessel til 3-0 for USA og afgjorde reelt kampen.
USA - Finland - IIHF VM i Ishockey for kvinder 2022
27 AUG 2022
Den blev lukket totalt i tredje periode, hvor amerikanerne scorede tre gange, mens Finland kom på tavlen en enkelt gang.

Finnerne troede de var på tavlen ved stillingen 1-0, da de i et højt forecheck fik erobret pucken og Julia Liikala kort efter satte pucken i nettet. Men målet blev annulleret for en hooking, da Sanni Vanhanen havde erobret pucken. Det var finnerne ikke helt tilfredse med, men som kampbilledet så ud, havde finnerne været i nærheden af noget selv om de havde fået udlignet til 1-1.

Dertil var USA for stærke. Amerikanerne cruiser mod en gruppefinale mod Canada, mens Finland skal kæmpe om tredjepladsen med Japan og Schweiz i de kommende dage.