Canada har håneretten
by Martin Merk|23 AUG 2022
Efter en række gyldne år for USA, har det sidste års tid tilhørt Canada i kvindernes ishockeytop. VM-guld i 2021 i Calgary sidste år blev fulgt op af OL-guld i Beijing tidligere i 2022 og canadiernes U18-landshold tog også guldet ved det seneste VM på amerikansk jord i Madison, Wisconsin.

Godt et halvt år efter at Marie-Philip Poulin scorede to mål, inklusive sejrsmålet, på vej til 3-2-sejren i finalen i Beijing i 2022, mødtes de to hold igen i Herning i en ny kamp mellem de store rivaler.

På papiret var det blot en testkamp, men den store rivalisering mellem de to hold kunne mærkes af tilskuerne i hele Kvik Hockey. Der blev ikke givet en centimeter væk, og kampen blev en fin forsmag på, hvad vi kan forvente af de to hold, når turneringen begynder på torsdag.

USA kom på tavlen først i tiden 5:50. Lacey Eden forsøgte at score på et tomt mål, men måtte se sit skud blokeret i sidste sekund. Lee Stecklein fik sat returen ind.

Canada fik udlignet i det 23. minut, da Blayre Turnbull fik pucken på blå linje og skøjtede mod USA’s mål, inden hun fik snydt Nicole Hensley i amerikanernes bur med et højt skud. Det var canadiernes anden periode og presset blev yderligere øget af et par USA-udvisninger. Jessie Eldridge gjorde det til 2-1, da hun var først over en retur på et skud fra Kristin O’Neill.

Midtvejs i tredje periode kom afgørelsen og Canadas 3-1-mål. Marie Philip-Poulin og Sarah Fillier, der begge var flyvende i weekendens 14-1-sejr over Danmark, kombinerede sig til kampens sidste mål. Dermed vandt Canada over rivalerne med to dage til VM-start.

Tirsdag aften markerede afslutningen på testkampene op mod VM. Alle hold har spillet mindst en enkelt kamp. Finland har været travlest med fem kampe i de sidste fire uger med fem kampe og fire sejre.

Tidligere tirsdag vandt Schweiz 2-1 over Sverige efter straffeslag i Herning, mens Tyskland slog Tjekkiet med 3-2 i Frederikshavn.

VM begynder torsdag med 10 hold fordelt i to grupper med fem hold. Japan-USA og Finland-Canada er de to første kampe i gruppe A i Herning, mens Tyskland møder Ungarn og Danmark møder Sverige i Frederikshavn.