Dramatisk sejr til Sverige i straffeslag
by Henrik Bauch|27 AUG 2022
Den tyske headcoach Thomas Schadler havde havde taget konsekvensen af nederlaget til Ungarn, og skiftet rundt i kæderne, udover at Sandra Abstreiter også afløste Franziska Albl i målet. Svenskerne stillede uændret til opgøret.

Kampens indledning var ganske jævnbyrdig, men langsomt men sikkert begyndte svenskerne at bygge på, og testede ved flere lejligheder Abstreiter i tyskernes mål. Hanna Olsson havde en fin dobbeltchance efter 8 min, men ind ville pucken ikke. Generelt var billedet i første periode, at svenskerne havde mest puck, flest chancer, men der faldt ingen scoringer i de første 20 minutter.

Det billede fortsatte i de første små 13 minutter af den midterste periode. Så lykkedes det endeligt for de blå/gule at sende pucken i nettet. Lina Ljungblom firsttimede en hurtig afslutning langs isen, og så stod den 1-0 til Sverige. Ikke længe efter sendte hattrickhelten fra i torsdags, Hanna Olsson, pucken på målrammen, men hun skulle have heldet med sig kort efter.
Sverige - Tyskland - IIHF VM i Ishockey for kvinder 2022
27 AUG 2022
Efter et heldigt bounce ud fra banden på en afslutning, lurede Olsson foran mål, trak pucken rundt om Abstreiter, og kunne på den led fordoble føringen. Tyskerne testede Söderberg i det svenske mål kortvarigt i powerplay mod slutningen, men svenskerne kunne ånde lettet op, og gå kabinen foran med 2-0.

Sverige kom på 3-0 på et lidt kuriøst mål, og meget uheldigt for Abstreiter. Sveriges Paula Bergström skud på mål, Abstreiter parerede med blockeren, men pucken sejlede alligevel i mål. 3-0 Sverige, og så var den kamp afgjort skulle man tro. Tyskland ville det anderledes.

Nina Christof reducerede i powerplay, og så indtraf dramaet. Sverige fik en 5 + game misconduct til Lina Ljungblom med under 5 min tilbage på klokken. Først reducerede Nicola Eisenschmid, og med 42 sekunder tilbage udlignede søster Tanja Eisenschmid, til stor jubel på den tyske bænk.

Tyskland indledte overtiden i 5 mod 3, men der faldt ingen scoringer i de ekstra 5 min, og så skulle vi til straffeslag. Her var svenskerne skarpest. De scorede to mål på de første to forsøg, og da Söderberg reddede på Nicola Eisenschmids forsøg brød glæden ud hos Sverige.