Attendance
{{spectators === '' ? '-' : spectators}}
Sveitsi aloitti vahvasti
By Organisaatio | 14 TOUKO 2022
Sveitsin numero 10 Andres Ambuhl juhlii Jonas Siegenthalerin, Michael Foran, Calvin Thurkaufin and Tristan Scherweyn iskettyään maalin Italiaa vastaan.

Sveitsi osui Italiaa vastaan kolme kertaa ensimmäisessä erässä ja vyörytti koko 60 minuutin ajan voittaen ottelun selvin numeroin 5-2. Häviö oli kahdeksas peräkkäinen Italialle, joka ei voittanut vuoden 2021 kisoissa otteluakaan. Ottelu oli turnauksen ensimmäinen molemmille joukkueille. Sveitsi on nyt voittanut viimeiset kuusi kohtaamista Italian kanssa MM-kisoissa. Italia on päihittänyt Sveitsin viimeksi vuonna 1995.

Katsojia Helsingin Jäähallissa oli 3641, mutta pääosin sveitsiläisistä kannattajista koostuneessa katsojajoukossa riitti kuitenkin ääntä ja riehakkuutta. ”MM-kisat ovat aina MM-kisat, mutta viime vuonna kisoissa ei ollut niin hauskaa, koska fanit puuttuivat”, Sveitsin kapteeni Nico Hischier sanoo. ”On niin mahtavaa, kun he ovat nyt täällä”, hän jatkaa.

Lukemat olisivat olleet Italialle vielä paljon ikävämmät ilman loistavasti pelannutta maalivahtia Andreas Bernardia. Bernard teki ottelussa yhteensä 42 torjuntaa, kun taas hänen sveitsiläinen kollegansa torjui ainoastaan 12 kertaa. "Meillä olisi ollut paljon enemmän maalipaikkoja. Pelasimme välillä vähän liian hienosti ja teimme ylimääräisiä syöttöjä. Mutta saimme kuitenkin kolme pistettä, eikä muulla ole väliä”, Sveitsin konkaripelaaja Andres Ambuhl kommentoi.

"Voimme olla ylpeitä itsestämme", sanoo Italian Alex Petan. "Tiesimme, että pelistä tulee haastava meille. Meillä oli pari romahdusta ja voimme oppia virheistämme. Kaiken kaikkiaan pelasimme mielestäni melko hyvin.”

Sveitsi hallitsi avauserää täydellisesti. Ottelua oli pelattu ainoastaan 49 sekuntia, kun Denis Malgin iski Sveitsi ensimmäisen maalin Dario Simionin loistavasta syötöstä. Malgin syöksyi keskeltä yksin läpi ja laukoi kiekon Bernardin hanskan ohi maaliin. Bernard kohensi tämän jälkeen otteitaan ja esitti katsojille huipputorjunnan toisensa perään. Sveitsi onnistui kuitenkin ohittamaan Bernardin vielä kaksi kertaa erän lopulla. Toinen maali syntyi ajassa 17:05, kun Enzo Corvin syöttö kimposi maaliin Calvin Thurkaufin luistimista. Kun erää oli jäljellä vain 17,7 sekuntia, Andres Ambuhl ohjasin Jonas Siegenthalerin laukauksen maaliin.

Sveitsin hallinta jatkui toisessa erässä. Sveitsiläiset luistelivat nopeammin, liikuttivat kiekkoa nopeudella ja taidolla, joka jätti italialaiset ihmettelemään mihin suuntaan kääntyä, ja dominoivat peliä kaikilla osa-alueilla. Erässä syntyi kuitenkin vain yksi maali, kun Thurkauf ohjasi Philipp Kurashevin vedon maaliin ajassa 6:20, ja erätauolle mentiin Sveitsin johtaessa 4-0.