Suomi oli liian vahva vastus Iso-Britannialle
Kirjoittaja: Organisaatio|20 TOUKO 2022
Suomen pelaajat juhlivat maalia Iso-Britanniaa vastaan.
share

Suomi teki sen mitä siltä odotettiin, eli voitti Iso-Britannian kevyesti. Isäntämaan 6-0 voiton maalintekijät olivat Niklas Friman, Juuso Hietanen, Valtteri Filppula, Joel Armia, Saku Mäenalanen ja Toni Rajala. Keskiviikon tappion Ruotsia vastaan jälkeen tämän pelin voitto oli juuri se mitä maa ja sen kannattajat tarvitsivat. Ottelua seurasi paikan päällä yli 11 500 katsojaa.

Iso-Britannialle tämä oli kolmas maaliton peli putkeen. Norjaa vastaan pelatun pelin jälkeen maa on kohdannut Ruotsin, Yhdysvallat ja nyt Suomen. Suomen maalivahti Jussi Olkinuora pelasi toisen nollapelinsä Tampereella. Britannian selviytyminen jatkoon riippuu sen peleistä Latviaa ja Itävaltaa vastaan.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen toivotti tervetulleeksi kaksi uutta pelaajaa joukkueeseensa. Dallas Starsin puolustajaduo Esa Lindell ja Miro Heiskanen saapuivat Tampereelle eilen. Mäenalanen taas palasi kentälle ja Jere Innala teki tälle tilaa.

Britannia lähti maailman rankingissa kärkisijoilla olevaa maata vastaan täydellä kahdeksan puolustajan luvulla. Iso-Britannian Josh Batch palasi joukkueeseen sivuutettuaan eilisen tappiopelin Yhdysvaltoja vastaan ja hyökkääjä Luke Ferrara siirrettiin sivuun. Ben Bowns palasi avausrooliinsa maalilla.

Bowns pääsi töihin aikaisessa vaiheessa ottelua, kun Filppula pääsi Britannian puolustuksen ohi. Hän onnistui torjumaan vielä tällöin, mutta pysyi kiireisenä suomalaisten vaihdellessa kiekkoa nopealla aikataululla.

Vaikkei ollut epäilystäkään siitä, etteikö Suomi saisi hyvää johtoa Niklas Frimanin tehtyä pelin ensimmäisen maalin seitsemännellä minuutilla, brittien turhautuminen luistimesta kimmonneeseen kiekkoon oli ymmärrettävää.

“Maalissa oli tuuria mukana, mutta halusimme saada pelille vahvan alun,” Friman sanoi.” “Taistelimme kovaa, pysyimme kiinni kiekossa ja painostimme heitä. Se oli suunnitelma ja toteutimme sen oikein hyvin.”

Bowns teki jälleen hienon torjunnan Filppulan maalintekoyritystä kohtaan, kun Heiskanen oli päässyt puolustuksen läpi.

“Luulin oikeasti, että sain hänet silloin, mutten tällä kertaa,” Filppula sanoi. “Se oli hieno pelastus.”

Suomi sai kuitenkin tuplattua maalitilinsä, kun Juuso Hietanen sai ohjattua kiekon maaliin.

“Uskon, että meillä oli neljä epäonnekasta pompahdusta meidän omista miehistä, mutta se on jääkiekkoa,” maalivahti sanoi. “En ihan ajattele, että peli oli 6-0.

“Tietenkin Suomi ansaitsi voittaa, he olivat paljon parempia kuin me, mutta ajattelen että pelasimme kovaa. Tuon kaliiperin joukkue on aina nopeampi ja vahvempi.”

Iso-Britannian hyökkäyksestä ei nähty paljoa ensimmäisen erän aikana, mutta toisen erän alussa Jussi Olkinuora sai tehdä töitä puolustuksessa. Perlini näki avoimen kulun maalille ja myöhemmin Robert Dowdin nopea läpiajo antoi Ben Lakelle mahdollisuuden. Osuma maalille oli kuitenkin vino ja Sam Jonesin pitkä laukaus oli Suomen maalivahdin torjuttavissa.

“Meillä oli kiekko suurimman osan pelistä, joten maalivahdilla oli aika hiljaista,” Olkinuora myönsi. “Olen kaiken kaikkiaan todella tyytyväinen muiden pelaamiseen. Sitä oli hauska katsoa tänään.”

Suomen peli oli myös sävyltään viileämpää tänään. Filppula pääsi Bownsin ohi kolmannella kerralla ja teki Mikael Granlundin syötöstä maalin tuoden lukeman 3-0. Suomi näytti Ben Laken jälkeen mallia onnistuneesta läpiajosta ja Frimanin syöttö antoi Armialle mahdollisuuden päihittää puolustus ja lopulta kaksintaistelu Bownsin kanssa.

Itsekuri oli Iso-Britannian valttina tässä pelissä Suomen ylivoiman huomioon ottaen. Kesti 28 minuuttia, ennen kuin Suomi pelasi ylivoimalla, eikä sen aikana tehty maalia. Bowns onnistui torjumaan Sakari Mannisen maalintekoyrityksen tällä ajalla.

Myös Suomi pysyi ruodussaan. Armian jäähy kampituksen takia 43 minuutin kohdalla jäi joukkueen ainoaksi. Britannian puolustus nautti harvinaisesta hengähdystauostaan. Lukuun ottamatta yhtä Matthew Myersin ja Perlinin hyökkäysyritystä, maa ei ollut ollut ylivoiman aikana hyökkäyksellisesti paljoa vahvempi.

Mäenalanen teki viidennen maalin Lindellin syötöstä ja vahvisti tällä Suomen yliotetta pelistä. Rajala viimeisteli pelin lopputuloksen lukemiin 6-0 kiekolla, joka kimposi brittien Dallas Ehrhardtista matkallaan maaliin.

“On paljon hyvää, mitä voimme tuoda seuraavaan peliin,” päätti Heiskanen. “Totta kai se on eri vastustaja, mutta meidän tulee jatkaa hyökkääjien liikuttamista.”