Ranska kiilasi Itävallan ohi jatkoajalla
Kirjoittaja: Lucas AYKROYD|13 TOUKO 2023
Ranska juhli jo ensimmäisessä erässä näyttävästi, kun Tim Bozon viimeisteli näyttävän kuvion jälkeen ottelun avausmaalin. Ranska voitti Itävallan 2-1 jatkoajalla.
Kapteeni Sacha Treille viimeisteli ylivoimalla Ranskalle 2-1 jatkoaikavoiton Itävallasta. Lauantainen Ranskan ja Itävallan peli starttasi vauhdikkaan kiekkopäivän Tampereen Nokia Areenalla.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 39 sekuntia, kun kokenut puolustaja Florian Chakiachvili laukoi ylivoimalla ja Treillelle avautui mahdollisuus nostaa kiekon ylänurkkaan.

“Tämä oli täydellinen startti,” Treille toteaa pelin jälkeen.

”Pukuhuoneessa puhuimme, että ensimmäinen peli on aina tärkeä ja olemme sen nähneet aiemminkin. Minusta aloitimme pelin oikein ja vaikka vastustaja tulikin kovaa vastaan, annoimme tiukan vastuksen. Me teimme ratkaisevan voittomaalin.”

Ottelu oli tasainen. Itävalta menetti lopullisesti voittomahdollisuutensa sortumalla jäähyilyyn. Laukauksetkin päättyivät tasan, 28 molemmille.

Les Bleusinakin tunnetulle Ranskalle kolme ensimmäistä alkusarjan peliä ovat kriittisiä jatkon ja sarjapaikan säilyttämisen kannalta. Ranska kohtaa sunnuntaina Tanskan ja Unkarin tiistaina.

Treille odottaa Tanskan kohtaamista: ”Se tulee todennäköisesti olemaan kovempi peli. Meidän täytyy levätä oikein, koska ottelu tulee todella nopeasti vastaan. Joka tapauksessa se on uusi päivä ja uusi peli, mutta yritämme jatkaa siitä miten tänään pelasimme.”

Ranskan päävalmentaja Philippe Bozon, entinen NHL-pioneeri on johdattanut aiemmin Ranskan vuonna 2019 sijalle 15 ja viime vuonna sijalle 12. Molemmat hänen poikansa Tim, 29, ja Kevin, 27 pelaavat niin ikään Ranskan maajoukkueessa.

Ranskan maalilla aloitti Sebastian Ylönen, jolle MM-kisat on jo neljännet. 31-vuotias Cerge Pontoisen verkonvartija on Petri Ylösen poika. Suomalaissyntyinen ja ranskalaistunut Petri Ylönen pelasi huippuvuotensa Ranskan pääsarjassa.

Itävallan maalivahti David Kickert myönsi, että häviö tekee kipeää. ”Olisi ollut mukavaa saada tästä ottelusta kolme pistettä, tai edes kaksi. Pisteet olisivat helpottaneet meitä paljon ja ottaneet painetta pois tulevilta peleiltä. Mutta nyt kävi näin ja näillä mennään. Huomenna meillä on uusi mahdollisuus (Ruotsia vastaan).”

Ranska avasi ottelun maalinteon ylivoimalla aivan ensimmäisen erän lopussa. Kickert oli jo hanska valmiina ottamaan vastaan Alexandre Texierin laukoman vedon, mutta Tim Bozon onnistuikin viimeistelemään avausmaalin ajassa 19:29.

Pelikellon näyttäessä aikaa 46:56 Itävalta tasoitti pelin. Peter Schneidet vei kiekon Ranskan alueelle ja heitti täydellisen passin kapteeni Thomas Rafflille. Kolmannen erän lopussa tulleet kaksi itävaltalaisjäähyä loi Ranskalle useita mahdollisuuksia ratkaista peli jo varsinaisen peliajan puitteissa. Ottelun loppuratkaisu nähtiin kuitenkin vasta jatkoajalla.

”Me odotamme vain näitä kolmea ensimmäistä peliä,” Tim Bozon kertoo.
”Näin me olemme puhuneet ja ottaneet tavoitteeksi tässä alussa. Nämä kolme ensimmäistä peliä määrittävät meidän jatkon. Jos meillä menee hyvin, sitten voimme tähdätä korkeammalle. Jos ei, niin sitten tulee hankalaa.”