Ruotsi vyöryi Ranskan yli ensimmäisessä erässä
Kirjoittaja: Andy Potts|20 TOUKO 2023
Fabian Zetterlund (#49) sai joukkuekavereiltaan onnittelut maalistaan.
Tampereella Ruotsi iski neljä maalia ensimmäisistä seitsemästä laukauksestaan ja päihitti Ranskan pysytellen näin ollen voittamattomana. Fabian Zetterlund johti maalintekoa kahdella osumalla ja Henrik Tommerners syötti kolme maalia lisää, Unkaria vastaan pelatun neljän pisteen ottelunsa jatkoksi. Lisäksi maaleja laukoivat myös Par Lindholm ja Jonatan Berggren, varmistaen näin Tre Kronorin 4-0 voiton.

Ranskalla oli vaikeuksia kohdata kisojen parhainta puolustusta eikä heille juuri auennut mahdollisuuksia tehdä lisäyksiä niihin kahteen maaliin, jotka Ruotsi päästi neljässä ensimmäisessä pelissään. Lars Johansson pelasi toistamiseen nollapelin torjuen 15 laukausta.

Ennen lauantain ottelua Ruotsi vahvisti, ettei joukkueeseen tehdä enää muutoksia. Päävalmentaja Sam Hallam kertoi toimittajille olevansa tyytyväinen pelaajiin, jotka ovat jo Tampereella –
mikä tarkoittaa myös ettei William Nylanderille löydy tilaa kokoonpanosta.

Pelaajat vaikuttavatkin tyytyväisiltä ja onnistuivat sinetöimään pelin vakuuttavassa ensimmäisessä erässä. Ensimmäisen maalin tekemiseen kului alle kaksi minuuttia. Vaikka Par Lindholm kaatui jäähän, onnistui hän samalla ohjaamaan kiekon Julian Juncan jalkojen välistä maaliin.

Sen jälkeen oli Fabian Zetterlundin vuoro ottaa ohjat. Kolmannen esiintymisensä näissä kisoissa tehnyt San Jose Sharksin pelaaja johti Ruotsin hyökkäystä. Hän lämmitteli tolppalaukauksella ja teki sitten täyden onnistumisen Jonathan Pudasin pitkästä syötöstä, tuplaten joukkueensa johdon erän puolivälissä.

Tähän mennessä Ruotsin ylivoima ei ollut tehnyt suurta vaikutusta. Kuitenkin tänään kahdesta ensimmäisestä mahdollisuudesta seurasi kaksi maalia. Jonatan Berggren sai onnen kantamoisen, kun hänen sokkona toimittamansa kiekko kimposi ranskalaisen luistimesta maaliin. Tämän jälkeen Zetterlund teki illan toisen maalinsa näyttävän syöttökuvion päätteeksi.

Näin Ruotsi onnistui tekemään neljä maalia vain seitsemästä laukauksesta ja sai ranskalaisten päävalmentaja Phillippe Bozonin vaihtamaan kisojen tulokkaan Quentin Papillonin Juncan tilalle. 26-vuotias Papillon, joka pelasi viime kauden Ligue Magnuksessa Mulhousessa, auttoi vakauttamaan ranskalaisten puolustusta pysäyttäen 11 laukausta maalittomaksi jääneessä toisessa erässä. Hän onnistuikin pelaamaan puhtaan pelin torjumalla yhteensä 22 laukausta.

Hyökkäyksen luominen tuotti ranskalle vaikeuksia. Ruotsi oli päästänyt vain kaksi maalia neljään peliin ennen tätä iltaa ja puolustus pysyi edelleen järkkymättömänä. Louis Boudonilla varhaista maalintekopaikkaa ja Kevin Bozonin ensimmäisen erän läpiajoa lukuun ottamatta sinikeltainen puolustus oli harvoin vaikeuksissa.

Koska ottelu oli käytännössä ratkennut jo ensimmäisessä erässä, oli molemmilla joukkueilla vaikeuksia ylläpitää intensiteettiään ja kolmannessa erässä nähtiin hyvin vähän jännittäviä tilanteita. Poikkeuksena oli, kun Zetterlund onnistui saamaan kiekon maaliin ja olisi tehnyt osumalla hattutempun. Maali kuitenkin tarkistettiin videolta, josta lopulta varmistui että hän potkaisi pomppivan kiekon Papillonin taakse ja näin ollen maali hylättiin.