Ruotsin lupaavat nuoret
Kirjoittaja: Andy Potts|14 TOUKO 2023
Ruotsin Lucas Raymond ampuu kohti Itävallan maalivahtia Bernhard Starkbaumia.
Ruotsi jatkaa vahvaa kulkuaan A-lohkossa kukistettuaan Itävallan joukkueen. Sunnuntain pelissä Ruotsin maalivahti Jesper Wallstedt torjui onnistuneesti 18 kertaa Ruotsin voittaessa Itävallan 5-0. Tre Kronor on nyt pelannut 120 minuuttia päästämättä yhtään maalia Tampereella.

Wallstedt, 20, pelasi viime kaudella AHL:ssä Iowa Wildissa. Tämä on hänen ensimmäinen kansainvälinen turnauksensa miesten tasolla sen jälkeen kun hän auttoi Ruotsia saavuttamaan junioreiden maailmanmestaruuspronssia viime kaudella.

Tämä oli kunnianosoitus hänen tiimikavereilleen. ”Koko joukkue pelasi tasaisen hyvin”, Wallstedt sanoi. ”Mielestäni me hallitsimme peliä, pidimme kiekkoa heidän alueellaan, ja hyökkäsimme vahvasti. Puolustuspelimme toimi hyin heidän ollessaan alueellamme. Pidimme heidät hyvin poissa maalilta emmekä antaneet juurikaan mahdollisuuksia.”

Saksaa vastaan Ruotsi tarvitsi kärsivällisyyttä selvitäkseen. Tänään Itävaltaa vastaan voittokulku alkoi jo pelin alussa. Vain 3.43 oli pelattu kun Andre Peterssonin ja Bernd Wolfin taistellessa Itävallan maalin edessä Par Lindholm ampui kiekon ohi Bernhard Starkbaumin.

”Ensimmäisessä pelissä kaikki oli hieman hermostuneita, mutta veimme voiton, ja nyt voimme rentoutua ja pelata meidän omaa kiekkoa”, sanoi Alexander Nylander. ”Tulemme paremmiksi ja paremmiksi, me pelaamme hyvää kiekkoa.”

Itävalta ei kuitenkaan lamaantunut Ruotsin maalin jälkeen. Kuten viime vuonna, Roger Baderin joukkue jatkoi taistelua haastavimpiakin vastustajia vastaan.

Tänään Itävallalla oli pari hyvää mahdollisuutta tasoittaa peli. Benjamin Nissner ohjasi Peter Schneiderin laukauksen Wallstedin patjoihin ensimmäisen ylivoiman aikana. Myöhemmin, kun erätauko lähestyi, Marco Rossi pääsi vapaaksi ja Ruotsin maalivahdilla oli vaikeuksia pitää tilanne hallussa.

Ruotsin piti selkeästi parantaa pelaamistaan saadakseen Itävallan hyvän vireen poikki. Toinen Ruotsin maali tulikin kun 27 minuuttia oli pelattu. Jacob de la Rose tuli oikealta ja syötti Marcus Sorensenille joka odotti Itävallan maalilla. Entinen San Jose Shark pelaaja nosti laukauksensa ohi Starkbaumin olkapään ja tilanne oli 2-0.

Myöhemmin kun toinen erä oli puolivälissä otti Ruotsi 3-0 johdon.  Puolustaja Patrik Nemeth viritti rannelaukauksen Lindholmin ollessa maskina.

Heti tämän jälkeen Itävallan lupaava nuori puolustaja David Reinbacher näytti miksi hän on mukana. Hän luisteli rohkeasti Ruotsin alueelle, mutta 18-vuotias pysäytettiin tylysti kahden puolustajan voimin.
Tämä oli vaikea ilta Itävallalle, joka halusi voittaa, mutta ei pystynyt murtamaan Ruotsin puolustusta.

”Meidän pitää ottaa kaikki positiivinen irti tästä pelistä”, sanoi joukkueen kapteeni Thomas Raffl. ”Mielestäni pelasimme hyvin. Ruotsi saavutti 3-0 johtonsa meidän virheidemme takia, ja kun lähdet kolmanteen erään tappioasemassa sellaista maata vastaan kuin Ruotsi, se ei ole helppoa. Yritimme kaikkemme päästäksemme peliin takaisin, joten kunnia Ruotsille, he pelasivat hyvän ottelun.”

Kolmannessa erässä toinen kuuma lupaus Ruotsilta Leo Carlsson teki ensimmäisen MM-ottelumaalinsa. Yhdessä Lucas Raymondin ja Alexander Nylanderin kanssa tämä Orebron tähti löysi tiensä läpi Itävallan puolustuksen ja avasi kansainvälisen maalitilinsä.

Ennen pelin loppua Dennis Everberg teki Ruotsille vielä 5-0 maalin jatkaessaan näin Ruotsin voittojen sarjaa Itävaltaa vastaan.