Saksalle toinen perättäinen voitto
Kirjoittaja: Andy Potts|19 TOUKO 2023
Parker Tuomie juhlii yhdessä Jonas Mullerin (#41) kanssa ensimmäistä MM-kisamaaliaan ja Itävallasta saatua voittoa.
Saksa punnersi toisen voiton tiellään kohti neljännesvälieriä Nico Sturmin maalatessa kahdesti ja Parker Tuomien tehdessä ensimmäisen MM-kisamaalinsa. Samalla perjantain 4-2 lopputulos tarkoittaa Itävallalle matemaattisesti sitä, että Roger Baderin joukkueen on mahdoton päästä jatkopeleihin ja pelaa todelliset elinjäämiskamppailut Suomea ja Unkaria vastaan.

Saksan kapteeni, Moritz Muller jakoi kunnian Tuomien johtamalle neloskentälle, jossa laidoilla viilettävät Wojciech Stachiwiak ja Justin Schutz, jotka olivat mukana kahdessa maalissa. Siinä missä heiltä ehkä puuttuu MM-kokemusta, he panostavat yritykseen ja taitavuuteen.

”Koko ketju pelasi valtavalla energialla. He luistelivat hyvin, taistelivat kovaa ja uskon, että he olivat meidän paras ketju tänään.”

”Meillä oli myös uskomaton maalivahti tänään ja me hyödynsimme omat mahdollisuutemme. Ehkä tämä ei ollut meidän paras suoritus, mutta se riitti voittoon.”

Itävallan kapteeni Thomas Raffl oli turhautunut joukkueensa jo toiseen otteluun, jossa oltiin kilpailukykyisiä, mutta lopuksi jäivät palkinnotta. ”Kuten monessa meidän pelissä, tänäänkin oli hyviä hyökkäysmahdollisuuksia, mutta emme saaneet maalia verkkoon. Meidän puolustuspeli hajosi ratkaisevalla hetkellä ja Saksa viimeisteli.”
”Me yritimme kaikkemme, mutta murruimme. Meidän pitää välttää näitä hetkiä, jotta saamme mahdollisuuden voittaa pelejä.”

Saksa nappasi ottelun alussa kiinni johtoasemasta, kiitos Sturmin. Sharksin hyökkäjä teki eilen torstaina ensimmäisen MM-maalinsa mielettömässä pelissä Tanskaa vastaan ja teki heti tänään toisen heti ottelun alussa.

Maali ei ollut tyypillistä Stormia, kuten hänen joukkuetoverinsa Marcel Noebles leikkisästi toteaa.
”En kuvailisi häntä taitavaksi pelaajaksi,” Noebels naureskelee.

”Päivän ensimmäisessa maalissa hän taisi itsekin sanoa yllättyneensä millaiset kädet hänellä onkaan. Olen iloinen hänen puolestaan. Hän taistelee joka vaihdossa. Hän on mielestäni yksi koviten kamppaileva pelaaja.”
Saksan hyvä alku ja toive kasvattaa johtoaan oli kaatua huolimattomaan liikaa pelaajia kentällä- jäähyyn. Itävalta on onnistunut turnauksen ylivoimatilanteissa. Itävalta yritti tasoitusmaalia pitkään ja se tuotti lopulta tulossa, kun peliä oli pelattu reilu 11 minuuttia. Rossi pääsi yksin läpiajoon, mutta ei onnistunut ohittamaan Saksan maalilla torjunutta Niederbergeriä. Saksa ei kuitenkaan onnistunut purkamaan tilannetta, vaan Peter Schneiderin onnistui viemään kiekko, jolloin Bernd Wolf astui esiin ja onnistui viimeistelemään maalin suoraan syötöstä.

Saksa onnistui karkaamaan uudestaan johtoon ensimmäisen erän lopussa, kun Parker Tuomie teki MM-uransa ensimmäisen maalin. Jonas Muller toi kiekon Itävallan alueelle, Wojciech Starchowiakin näppärä syöttö tavoitti Tuomien, ja Straubin Tigers-joukkueen hyökkääjällä oli runsaasti aikaa  upottaa maali Itävallan Kickertin selän taakse.

Itävallan tasoitus oli lähellä toisen erän alussa kun Lucas Thaler heitti nappisyötön Rafflin lapaan, mutta Saksan maalissa Niederberger esti yrityksen. Lähellä oli, mutta Saksa rankaisi tehden seuraavan maalin. Justin Schutz teki upean esityön tehden tilaa Stachowiakille, joka vapautti itsensä näyttävään maalintekoon.
”Meillä oli todellakin hauskaa tänään ja uskon, että se näkyi jäällä,” Stachowiak kertoi pelin jälkeen.
”Oli hauska pelata näidän kavereiden kanssa. Olemme kolme nuorta pelaajaa, jotka vain haluavat näyttää mitä voimme tehdä. Meillä on valmennuksen luottamus ja uskon, että vastasimem siihen lopussa. Olemme todellakin onnellisia juuri nyt.”

Kolmannet erät ovat olleet vaikeita Saksalle tässä turnauksessa. Ruotsia ja Suomea vastaan Harold Kreisin joukkue on päästänyt ratkaisevia maaleja juuri kolmannessa erässä: USA:ta vastaan Saksa hukkasi 2-1 johdon ja jopa eilisessä voittopelissä Tanskaa vastaan lopussa nähtiin kestämätön kamppailu maaleista ennen kuin summeri vapautti Saksan tuskasta.

Tänään kuitenkin asiat meni rauhallisemmin. Kolmannessa erässä Saksa pelasi aikaa tehokkaasti ja esti Itävallan hyökkäykset järjestään. Kaikki kuitenkin muuttui ajassa 53:25. Itävallan Ali Wukovits syötti Lukas Haudumille, jonka onnistui ohjaamaan kiekon maaliin ja kaventamaan Saksan johdon vain maalin päähän. Laukaus oli vasta kolmas veto kohti Saksan maalia kolmannessa erässä, mutta se sai silti, hermot kalisemaan. Saksan helpotus tuli pelin viimeisellä minuutilla kun Sturm teki jo toisen maalin tyhjään verkkoon 24 tunnin sisällä.