Saksan voitto Unkarista nosti toiveita jatkosta
Kirjoittaja: Lucas AYKROYD|21 TOUKO 2023
Wojciech Stachowiak (#60) juhlii tehtyään Saksan ensimmäisen maalin 7-2 päättyneessä ottelussa Unkaria vastaan.

Sunnuntain sinnikkään esityksen jälkeen Saksa voitti Unkarin lukemin 7-2 Nokia Arenalla. Tämä on Saksan kolmas perättäinen voitto alkulohkossa. Nico Strum teki kaksi maalia toisessa erässä ja varmisti näin Saksan voiton. John Peterka teki yhden maalin ja toimitti kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Yhdeksällä pisteellä Saksa ohitti kahdeksan pistettä kerryttäneen Tanskan ja nousi A-lohkon neljänneksi. Puolivälierät häämöttävät nurkan takana. Saksan joukkueen kannattajilla on syytä olla opitimistisia joukkueen hyvän suorituksen jälkeen, vaikka he eivät onnistuneetkaan haalimaan pisteitä avausotteluistaan Ruotsia, Suomea ja Yhdysvaltoja vastaan.

"Olemme erittäin innoissamme [mahdollisesta pudotuspelipaikasta]", sanoi Saksan Frederik Tiffels. "Se on jotain, mitä halusimme saavuttaa tähän turnaukseen tullessamme. Nyt olemme hyvin lähellä, ja kahden päivän kuluttua haluamme saattaa sen päätökseen."

"Luonnollisesti olemme iloisia, että saimme nämä pisteet voitettuamme", lisäsi kapteeni Moritz Muller. "Isoja pisteitä meille. Ei ollut helppo peli pelattavaksi. Tunsin, että Unkari oli hyvä neutraalilla alueella, trappasi paljon ja odotti virheitämme. Meillä oli paljon aikaa ja joskus ehkä olimme hieman liian nokkelia. Mutta kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä voittoon."

Saksa sai enemmän laukauksia maalia kohti, kuin Unkari – 33-16. Maalivahti Mathias Niederberger otti kolmannen voittonsa Tampereella.

Saksan viimeinen alkulohkon ottelu on tiistaina Ranskaa vastaan. Tanskalla puolestaan on vastassa suuret kiekkomaat – Ruotsi ja Suomi.

Sunnuntain tulos asettaa myös jännitystä maanantaille Itävallan ja Unkarin kohdatessa, sillä ottelu ratkaisee kumpi putoaa sarjasta. Itävallalla on yksi piste, jonka he saivat 2-1 jatkoaikatappiostaan Ranskaa vastaan. Unkarilaisilla on kaksi pistettä 3-2 jatkoaikavoitosta samaa joukkuetta vastaan.

”Peli oli vaikea meille", sanoi unkarilaisten varakapteeni Tama Pozsgai. "Tuntuu siltä, että se oli hieman tasaisempi kuin mitä tulokset antavat ymmärtää. Olemme hieman pettyneitä, mutta meidän täytyy unohtaa se mahdollisimman pian ja keskittyä huomisen peliin, joka on meille tärkeä."

Ruotsia ja Suomea vastaan Unkarin joukkue aloitti vahvasti, mutta hyytyi sitten. Saksalaiset tekivät selväksi, että heidän intensiteettiään ei horjuttaisi äänekkäiden unkarilaisfanien kannatus, joka kantautui Dominik Harvathin maalin oikealta puolelta.

Wojciech Stachowiak avasi maalihanat ajassa 7.58 ja teki turnauksen toisen maalinsa. Unkarin puolustusvirheen jälkeen Justin Schutz pääsi oikealta laidalta läpiajoon. Horvath torjui hänen yläkulmaan suuntautuneen laukauksensa, mutta kiekko päätyi siitä vasempaan aloitusympyrään ja Stachowiak laukoi sen maaliin.

Ensimmäisen erätauon alkaessa laukaukset olivat Saksalle 15-4. Kuitenkin toisen erän kuudennen minuutin kohdalla Unkari sai tilaisuuden iskeä, kun puolustaja Maksymilian Szuber sai pelirangaistuksen Karol Csanyiin kohdistuneen taklauksen epäonnistuessa. Tilanne muuttui vielä 5 vastaan 3-ylivoimaksi, kun Detroit Red Wingsin puolustaja Moritz Seider sai rangaistuksen estämisestä.

Istvan Sofron luuli jo kuronneensa peliä ajassa 7.42 aloituksen jälkeisellä, tulisella laukauksellaan, mutta maali hylättiin ja Istvan Bartalisille tuomittiin kahden minuutin rangaistus vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Saksa onnistui tukahduttamaan lopunkin Unkarin ylivoimasta huolellisella puolustamisella.

Seider siirsi Saksan 2-0 johtoon maalillaan, ajassa 15.04. Hän nousi keskustasta, pelasi kiekon edestakaisin Frederik Tiffelsin kanssa ja pääsi lyömään maalin tyhjään verkkooon, Horvathin venyttäytyessä turhaan.

Sturm kasvatti Saksan johtoa 3-0 lukemiin ajassa 15.22. San Jose Sharksin hyökkääjä nousi nopeasti maalille ja laukoi kiekon maaliin Samuel Soramiehen laukauksen jälkeisestä reboundista. Tämän jälkeen Sturm onnistui vielä viimeistelemään ylivoimalla, ajassa 17.55 hienon tic-tac-toe-kuvion jälkeen.

Kolmannessa erässä Peterka teki 5-0-maalin pienestä kulmasta ajassa 2.39.

Unkarilaiset onnistuivat viimein luomaan hyökkäyspeliä, mutta liian myöhään. Istvan Terbocs onnistui maalinteossa ajassa 6.11 ja Nandor Fejes kavensi lukemat 5-2 vain kaksi minuuttia myöhemmin.

Alle 10 minuuttia ennen loppua Dominik Kahun teki maalin nopean hyökkäyksen päätteeksi ja Jonas Muller sinetöi loppulukemat 1.22 minuuttia ennen loppua.

"Luulen, että ehkä alussa [turnauksen] meillä oli hieman epäonnea", sanoi Tiffels. "Nyt vain jatkoimme pelaamista samalla tavalla. Meillä on edelleen jotain parannettavaa. Teimme joitakin henkisiä virheitä, joitakin helppoja virheitä. Hyviä joukkueita vastaan ne voivat maksaa meille, joten meidän täytyy välttää ne.”

Unkari ei ole koskaan voittanut Saksaa MM-kisoissa. Saksa on voittanut Unkarin kaikkiaan seitsemän kertaa ja tämän lisäksi tullut tasoihin kerran. Kyseinen tasapeli päättyi lukemin 2-2 19. helmikuuta 1937 Lontoossa, Englannissa.