Slovakkerne kæmper sig forbi Frankrig
by Andy Potts (oversat af OC)|10 MAJ 2018

Slovakiets David Bondra scorer sit holds første mål i gruppe A-kampen ved VM.

På vej mod en 3-1-sejr over Frankrig, scorede David Bondra sit første mål i turneringen..

Denne eftermidagskamp sorterede kvartfinalebejlere fra nedrykningskandidater. Guppe A-holdene Frankrig og Slovakiet havde begge en enkelt sejr i tre kampe indtil videre – og begge håbet om en kvartfinale.

Historien var på slovakkernes side før kampens startfløjt. Frankrig havde kun slået Slovakiet en gang i syv forsøg.

Efter tirsdagens sejr over Østrig snakkede blandt andre David Bondra om holdets chancer for at blande sig i top fire i gruppen. Det kunne han bakke op med sit spil på isen i denne kamp.

Seks minutter inde i opgøret scorede netop Bondra.Den slovakiske angriber fik puck på venstre side inde i angrebszonen og fik affyret et skud, der klart gik forbi Østrigs målmand.

Frankrigs problem har været manglen på offensive kræfter. En storsejr mod Hviderusland skjuler deres kvaler med målscoringer. I første periode kunne franskmændene ikke finde frem til netmaskerne.

I anden periode screenede Bondra den franske målmand Florian Hardy, og Svitana skød fra afstand, hvorefter Buc kunne prikke 2-0-målet ind på en repost.

Guillaume Leclerc svarede igen. Han reducerede til 1-2 på et fint skud, som kun lige fandt frem til et hul gennem Marek Hovorka i det slovakiske mål.

Til sidst i kampen tog Frankrig målmanden ud og satsede med seks mod fire. Men slovakkerne kom i mellem en pasning og kunne sende Michal Cajkovsky af sted mod det tomme mål og scoringen til 3-1 med kun ti sekunder igen af kampen.