Slovakiet efterlader Hviderusland uden sejr
by Lucas Aykroyd (oversat af OC)|15 MAJ 2018
Slovakiets Andrej Kudrna (#18) spiller pucken, mens Pavel Vorobei (#55) forsvarer, og Vitali Trus (#79) kigger på.

Marek Hovorka scorede det kampafgørende mål for Slovakiet mod Hviderusland. Slovakkerne vandt kampen med 7-4 og afsluttede deres VM-turnering i København.

Resultatet havde ingen indflydelse på stillingen i gruppe A. Slovakkerne sluttede på femtepladsen. Hviderusland som nummer 15 ud af 16 hold. Hviderusserne rykker dermed ned sammen med Korea.

Kun 18 sekunder inde i kampen gjorde Bakos det til 1-0, da han overraskede Trus med et hurtigt skud over keeperens skulder.

Jurco kunne gøre det til 2-0 lige godt ti minutter inde i perioden. Bakos skød på mål, og Jurco styrede den videre i kassen.

I anden periode reducerede hviderusserne med et pænt undertalsmål. Og de udlignede også kampen kort efter på et powerplaymål. Special teams på arbejde.

Bakos fulgte til gengæld op på sit eget skud inde i tredje periode, hvor han kunne sørge for slovakisk føring på 3-2.

Hviderusland svarede direkte igen. Midt i perioden kom de igen tilbage i kampen. Denne gang var det Kovyrshin, der scorede fra tæt hold.

Hviderusserne var faktisk også foran, da et powerplaymål af Vorobei bragte dem på 4-3. Det var et skud igennem trafik foran keeperen.

Jurco udlignede hviderussernes føring meget kort efter. Slovakken udviste fin tålmodighed på målet, der blev sat iskoldt ind.

Med Slovakiets Hovorka-mål til 5-4 og Daloga, der blev hevet ned og efterfølgende fik straffeslag, var denne kamp godt på vej til slovakisk overtag. Mål blev der scoret på straffeslaget.

Et powerplaymål kun 18 sekunder før tid af Kristof gjorde det til 7-4.