Frankrig får vigtig sejr over Østrig
by Lucas Aykroyd (oversat af OC)|11 MAJ 2018

Frankrig kan fejre deres anden sejr ved VM 2018 i Danmark.

Efter nogle hårde første ti minutter af kampen fightede Frankrig sig tilbage, og slog østrigerne 5-2 fredag eftermiddag.

Resultatet holder liv i franskmændenes håb om en kvartfinale, mens østrigernes frygt for nedrykning rykker nærmere og næmere.

Damien Fleury og Sacha Treille førte an med to mål per næse. Skudstatistikken vandt Østrig med 36-30. Det var Frankrigs første sejr siden 6-2-opgøret mod Hviderusland.

Østrigerne er nu ud i en vind-eller forsvind kamp mod hviderusserne lørdag.

Østrig fik ellers en drømmestart på kampen. Heinrich fik pucken i midtzonen i tidne 3:32 og sendte den videre til Hundertpfund, som skud over handsken på Hardy og i mål.

Franskmændene udlignede ved 10:00 på uret i første periode. Fleury stod for målet, hvor han fik Starkbaum ud på glatis.

I tiden 13:10 kom Les Bleus foran 2-1 i powerplay. Sacha Treille fik lov at putte pucken det sidste stykke ind over stregen.

Østrig kunne i anden periode – godt ti minutter inde – score til 2-2. Raffl, holdet eneste NHL'er, var manden bag.

Fleury svarede igen lidt senere, hvor det i en fem mod tre overtalssituation kunne have lignet Ovechkin, sådan som one-timeren blev ramt. Hans tredje scoring ved VM.

Franskmændene gjorde det også til 4-2. Teddy Da Costa brugte en screening til at score i mellem benene på Starkbaum.

Treille udbyggede føringen i tredje periode. Godt et minut inde i perioden driblede han sig ind fra højre side og fandt plads bag målmanden med en baghånd.