Tjekkiet vinder på tidlige mål mod Østrig
by Andy Potts (oversat af OC)|14 MAJ 2018

Tomas Hyka scorede åbningsmålet mod Tjekkiet i deres sejr over Østrig.

Tjekkiet rundede deres gruppekampe af med at møde Østrig, som de slog med 4-3. Den tjekkiske førstekæde genererede måske alt hypen før kampen, men det var deres sidste kæde, som startede bedst ud.

Kun 31 sekunder inde i kampen hoppede pucken mellem de østrigske spillere efter et skud fra Dominik Kubalik. Nedfaldet af pucken var lige foran Hyka, der kunne afslutte i kassen til 1-0.

Inden for to minutter var målscoreren fordoblet. Jukub Krejciks skud fra blå linje blev rettet af af Filip Chytil, som fik den snittet i mål.

Tjekkiet var inden kampen sikre på, at de slutter som treer og skal en tur til Herning. Østrig er overlevet i A-gruppen og kan ikke nå mere. Så der var måske ikke så meget på spil i opgøret.

Tjekkiet dominerede dog alligevel. Østrig hang på. Konstantin Komarek reducerede fra slottet efter et oplæg fra en uhindret Fabio Hofer fra målstregen nærmest.

I anden periode og ca. seks minutter inde kom Tjekkiet på tavlen igen ved Kubalik, der one-timede op over Kickerts blokhandske.

Hyka scorede sit andet mål efter et oplæg med mange afleveringer. Hyka kunne afslutte fra faceoffcirklen og ind i målet.

Østrigerne kæmpede sig dog tilbage i tredje periode, hvor Michael Raffl scorede to gange. Den første med en baghånd op i nettaget. Den anden med nogle fine manøvre forbi det tjekkiske forsvar samt Francouz i målet.