Attendance
{{spectators === '' ? '-' : spectators}}
Kanada nollasi Sveitsin
By Lucas Aykroyd | 04 HUHTI 2019

Kanada avasi turnauksen 6-0 voitolla Sveitsistä. Numerot eivät jättäneet mitään epäselväksi. Joukkue oli tavanomaisen tehokas nuorta Sveitsin joukkuetta vastaan, jonka kokoonpanosta oli poistunut monta kokenutta pelaajaa, mm. Christine Meier ja maalivahti Florence Schelling.

Kanadan maalivahti Shannon Szabados ei saanut kuin kuusi laukausta torjuttavakseen, kun kollega Andrea Brandlii sai puolestaan puolustaa maalia 53 laukauksen edestä.

Seuraavaksi Sveitsi kohtaa Venäjän perjantaina ja Kanada arkkivihollisensa USA:n lauantaina. Kyseessä on ensimmäinen kohtaaminen sen jälkeen, kun USA nappasi olympiakultaa huippujännittävän voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2 viime vuonna Pjongjangissa.

Sveitsi - Kanada - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
SUI 04 HUHTI 2019

Kanadan kapteenin Marie-Philip Poulinin kisakunnosta on oltu epävarmoja. Hän kuitenkin puki otteluun, mutta tyytyi kannustamaan joukkuettaan vaihtopenkiltä. Sveitsin Lara Stalder ei ollut joukkueensa kokoonpanossa.

Ensimmäisen erässä maalinteon aloitti Loren Gabel ja vain kuusitoista sekuntia myöhemmin onnistui  Natalie Spooner. Toinen erä oli maaliton siitä huolimatta, että Kanada voitti laukaukset 18-2.

Kolmannessa erässä onnistuivat Clark kahdesti ja sekä Rattray että Turnbull kerran. Laukaisut menivät jälleen Kanadalle 21-0.

Sveitsin naisilla on vielä jonkin verran matkaa miesten saavutuksiin. Vuodesta 1997 lähtien Kanada on vienyt naisten pelissä Sveitsiä voitoin 56-0.