{{spectators === '' ? '-' : spectators}}
By Lucas Aykroyd | 08 HUHTI 2019
Kanadan Natalie Spooner teki kolme maalia Venäjää vastaan.
share

Kanadalaiset marssivat tänään helpohkosti Venäjän yli voittaen maalein 5-1.

Erityisesti vauhdissa oli hyökkääjä Natalie Spooner, joka teki kaikkiaan kolme maalia ja lisäksi hän syötti yhden maalin. Rebecca Johnston ja Blayre Turnbull tekivät myös kumpikin yhden maalin

Vasta kolmannessa erässä Venäjä pääsi vastaamaan Kanadan peliin. Liana Ganeyeva teki Venäjän ainokaiseksi jääneen maalin erän alussa.

Kanadan kapteeni Marie-Philip Poulin loukkaantui ensimmäisessä erässä törmättyään Venäjän Olga Sosinan kanssa. Poulinin terveydentila on Kanadan leirissä iso asia, sillä joukkueella on tiistaina vastassa Suomi.

Kanada - Venäjä - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
08 HUHTI 2019

Kanadan maalivahdilla Genevieve Lacassella oli helppo ilta, sillä laukaukset menivät puhtaasti kanadalaisille 45-8. Kanadalaisilla kuitenkin kesti hieman ottelun alussa päästä kunnolla vauhtiin, mutta venäläiset eivät pystyneet tätä hyödyntämään.

Toisessa erässä kanadalaiset pääsivät sitten vauhtiin ja ajassa 24.22 Johnston lisäsi johdon kahteen maaliin. Kun vain muutamaa minuuttia myöhemmin Blayre Turnbull teki Kanadalle jo kolmannen maalin, vaihdettiin Venäjän maalivahti Anna Prugova Nadezhna Morozovaan. Hänkin joutui taipumaan kun Spooner teki vielä kaksi maalia.

Kun Brianne Jenner istui väkivaltaisuudesta jäähyä, pääsi Ganeyeva yllättämään ja ajassa 41.01 Venäjä sai kuparisen rikki. Anna Shokhinalla oli vielä kolmannessa erässä mahdollisuus tehdä Venäjälle toinen maali, mutta Lacasse ei mennyt vipuun.

Venäläisten on koottava taas rivinsä tiistaiksi kun he kohtaavat Yhdysvallat. Venäjä on hävinnyt kaikki Yhdysvaltoja vastaan pelaamansa ottelut naisten MM-kisojen historiassa. Tappioita on kertynyt kolmetoista.