Attendance
{{spectators === '' ? '-' : spectators}}
Ruotsi-Ranska jännitysnäytelmä päättyi Ruotsin voittoon
By Lucas Aykroyd | 11 HUHTI 2019

Molemmat joukkueet tippuvat ykkös-divisioonaan 2020. Vastikään sarjaan nousseen Ranskan kohdalla asia ei yllätä, mutta Ruotsin tippuminen on jättiyllätys. Ruotsi on ainoa maa, joka on voittanut olympiahopeaa (2006) Kanadaa ja USAta lukuunottamatta, joten sen tippuminen alempaan lohkoon on puhututtanut naisjääkiekon parissa olevia. Kyseessä on koko MM-kisahistoriassa ensimmäinen kerta kun ruotsalaiset tippuvat alempaan lohkoon.

Tämä on kova pala ensimmäistä vuotta Ruotsin joukkuetta valmentavalle Ylva Martinsenille. Hän kun oli mukana historiallisessa Torinon joukkueessa. Ruotsin Johanna Olofsson katsoi optimisesti tulevaan: “Pelasimme hyvää jääkiekkoa koko sydämellä, mutta tänä vuonna se ei riittänyt enempään. Mutta voin kertoa, että tulemme takaisin entistä vahvempina."

Ensimmäinen erä oli maaliton ja kumpikaan joukkueista ei kyennyt hyödyntämään erän ylivoimatilanteita. Ranska jopa pelasi erän viimeiset hetket (1:35) viidellä kolmea vastaan.

Ruotsin Sofie Lundin viimein teki pelin ensimmäisen maalin, kun toista erää oli jäljellä enää 3:19.

Kolmannessa erässä kapteeni Emma Nordin siirsi Ruotsin 2-0 johtoon ylivoimapelin ollessa kyseessä.

Ruotsi - Ranska - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
11 HUHTI 2019

Ranska ei luovuttanut ja Clara Rozier teki maalin 2-1 at 13:26. Mutta MM-kisojen ensikertalainen Isabell Palm teki ensimmäisen maalinsa ja siirsi Ruotsin 3-1 johtoon vain minuutti Ranskan maalin jälkeen.

Chloe Aurard teki kisojen toisen maalinsa ja toi Ranskan maalin päähän Ruotsista, kun peliaikaa oli enää 3:06 jäljellä. Mutta sen lähemmäksi valmentaja Gregory Tarlen tiimi ei enää päässyt ja Ruotsi voitti pelin 3-2.

Ranska sai kisoista positiivinen oppimiskokemuksen ja ovat ylpeitä yhdestä voitostaan huipputasolla.

"Oli vaikea pelata vain sijoituksesta, vaikkakin molemmat halusivat voittaa pelin. Ja me hävisimme Ruotsille vain yhdellä maalilla,  sanoi Tarle.

Ruotsi on viimeksi voittanut naisten MM-mitalin vuonna 2007 Winnipegissä (pronssi). Tulee olemaan outoa, kun ensi vuonna Halifaxissa ja Trurossa, Nova Scotiassa ei nähdäkään sini-keltaisia pelipaitoja.