Kanada vei pisteet alkulohkon päätösottelussa
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|09 HUHTI 2019

Espoon Metro Areenalla oli ison pelin tunnelmaa aistittavissa, kun A-lohkon lopullinen asetelma ratkaistiin tiistai-illassa. Yleisöäkin oli kertynyt mukavasti paikan päälle seuraamaan alkulohkon päätöskamppailua.
Jäällä nähtiin todella rohkeaa, vauhdikasta ja jopa fyysistä peliä molemmin puolin. Kuuden minuutin kohdalla Suomi sai ylivoimamahdollisuuden ja saikin pyöritettyä kiekkoa vakuuttavasti Kanadan alueella koko kaksiminuuttisen ajan, tosin ilman tulosta.

Avauserän puolivälissä vaahteranlehtipaidat saivat kuitenkin juonen päästä kiinni, iskien kaksi maalia neljän minuutin sisään. Osumista vastasivat Loren Gabel sekä Rebecca Johnston. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin siis Kanadan 2-0 johtoasemassa.

Toista erää pelattiin paljon tasaisemmin ja rauhallisemmalla pelitemmolla. Suomi selvitti tärkeän alivoiman erän alkupuolella tyylikkäästi.

Kanada - Suomi - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
09 HUHTI 2019

Kanada maalasi kuin varkain viisi minuuttia ennen erätaukoa, mennen jo 3-0-johtoon Gabelin illan toisella osumalla. Samaan aikaan Suomi joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Noora Räty luisteli vaihtoon. Torjuntavuoron otti Eveliina Suonpää, joka pelasikin varman pelin Sveitsiä vastaan. Kanada iski kuitenkin vielä pukukoppimaalin vieden vaahteranlehdet ratkaisevan tuntuiseen 4-0-johtoon, josta lähdettiinkin ottelun päätöserään.

Päätöserän alussa seitsemäntenä puolustajana pelannut Ella Viitasuo pääsi huudattamaan kotiyleisöä kaventaen tilanteen neljään yhteen Riikka Sallisen syötöstä. Hyvän momentumin jälkeen Kanada pääsi kuitenkin jälleen iskemään vaarattoman näköisestä tilanteesta, Suomen tuhlattua oman ylivoimansa juuri ennen. Suomi jatkoi lepsuilua omalla alueellaan, jonka seurauksena Erin Ambrose pääsi tuikkaamaan taululle loppulukemiksi 6-1.

Tunteet kuumenivat puolin ja toisin erän loppupuolella, kun Annina Rajahuhta ajautui kampituksen seurauksena vaarallisen näköisesti päin laitaa. Naisleijonien hyökkääjä talutettiin tapahtuneen jälkeen jäältä suoraan koppiin. Ei kestänyt kauaa, kun Susanna Tapani ja Jillian Saulnier heiluttivat vielä nyrkkejään erän lopussa Kanadan maalin takana.

Kanadan voitto tiesi heille A-lohkon kakkossijaa Yhdysvaltojen jälkeen, Suomen ollessa kolmas. Puolivälierät alkavat torstaina, jolloin pelataan peräti viisi ottelua. Suomi kohtaa omassa puolivälierässään B-lohkon voittaneen Tshekin kello 19.30.