Kanada aivan liian vahva Saksalle
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|11 HUHTI 2019
Kanada voitti Saksaa  vastaan  laukaustilaston  lukemin  66-9  ja  eteni  MM-kisojen  välieriin  5-0-voiton  turvin.

Auf  Wiedersehen,  Saksa!  Kanadan rutiini ja voima olivat torstaina liikaa Saksalle,  kun  kanadalaiset  löivät  Saksan  5-0-lukemin  jääkiekon  naisten  MM-kisojen  puolivälierässä.  Kanada iski ottelussa kolme ylivoimamaalia.  Kanadalaiset kohtaavat välierässä Suomi-Tshekki-ottelun voittajan.

Kanadan maalissa  Emerance  Maschmeyer  voitti  toisen  ottelunsa  turnauksessa  ja  piti  nollapelin  venyen  yhdeksän  kertaa  kiekon  tielle.  Kollega  Jennifer  Harss Saksan  maalissa  oli  huomattavasti  työllistetympi,  sillä  Saksan  maalivahti  kirjautti  itselleen  66  torjuntaa.  Hassin  loistopeli  ei  kuitenkaan  kantanut  joukkuetta  voittokamppailuun.

Saksa roikkui Kanadan  mukana  lähes  ottelun  puoleenväliin  asti,  mutta  lopulta  kanadalaisten  kärsivällinen  hallintapeli  tuotti  tulosta  ja  Saksa  putosi  kyydistä.

Kanada sai ottelussa onnistumisia laajalla rintamalla.  Blayre  Turnbull  teki ottelussa kaksi maalia,  Brianne  Jenner  saalisti  tehot  1+1  ja  maalinteossa  onnistuivat  myös  Laura  Stacey  ja  Natalie  Spooner.  Brigette  Lacquette  ja  Erin  Ambrose  saivat  molemmat  kaksi  syöttöpistettä.

Saksa onnistui  vuoden  2017 kisoissa yllättämään  puolivälierissä  Venäjän,  mutta  Kanada  osoittautui  vielä  astetta  kovemmaksi  vastustajaksi ja mahdottomaksi yllättää.  Kanadalta oli kokoonpanosta sivussa joukkueen kapteeni Marie-Philip Poulin ja ykkösvahti Shannon Szabados, mutta se ei tuntunut kanadalaisten vauhtia hidastavan.

Kanada - Saksa (1/4) - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
11 HUHTI 2019

Kanada aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ylivoimalla ajassa 7.40 Turnbullin ylivoimamaalilla. Maali oli Turnbullille turnauksen kolmas.

Ottelu jatkui pitkään 1-0-lukemissa, kunnes toisessa erässä Jenner tuplasi Kanadan johdon jälleen ylivoimalla ajassa 27.02.  Jenner  sai  maalinsa  oivan  syötön  Sarah  Nurselta.  Kanada otti  ottelussa  lopullisesti  kuskin  paikan  vielä  ennen  ottelun  puoltaväliä,  kun  ajassa  29.26  Laura  Stacey  iski  Kanadan  jo  kolmen  maalin  karkumatkalle.

Kolmas erä  olikin  ottelussa  lähes  kosmetiikkaa  eikä  Saksa  saanut  oikein  missään  vaiheessa  loppukiriään  käyntiin.  Kanada teki  kolmannessa  erässä  vielä  kaksi  ylivoimamaalia,  kun  Spooner  ja  Turnbull  viimeistelivät  ottelun  loppulukemiksi  5-0.

Maiden välisissä otteluissa torstain kohtaaminen toi Kanadalle viidennen perättäisen voiton. Saksalaiset eivät ole MM-kisoissa ikinä onnistuneet maalinteossa Kanadaa vastaan.