Venäjä murskasi Sveitsin jatkohaaveet
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|11 HUHTI 2019
Anna Shokhina (oikealla) juhlii maalivahti Nadezha Morozovan kanssa Venäjän 3-0-puolivälierävoittoa Sveitsistä.

Anna Shokhina laukoi ottelussa voittomaalin ja saalisti itselleen kaksi syöttöpistettä, kun Venäjä kaatoi MM-kisojen puolivälieräottelussa Sveitsin maalein 3-0 Espoon Metro Areenalla. Venäjä kohtaa välierissä Yhdysvallat.

Shokhina astui parrasvaloihin parhaalla mahdollisella hetkellä, sillä tätä ennen turnaus oli sujunut venäläiseltä mollivoittoisesti. Shokhina kärsi kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelikieltoa, eikä päässyt pisteille kahdessa seuraavassakaan ottelussa. Sveitsiä vastaan Venäjän naisten liigan pistepörssin voittaja oli kuitenkin ottelun ehdoton hahmo.

"Olimme tänään Sveitsiä edellä joka osa-alueella. Meillä oli paljon paikkoja emmekä vieläkään onnistuneet hyödyntämään kaikkia maalintekotilaisuuksiamme", Shokhina totesi. "Joka tapauksessa voitto on voitto. Tästä on hyvä jatkaa kohti välieriä."

Venäjän maalivahti Nadezhda Morozova pelasi ottelussa turnauksen ensimmäisen nollapelinsä 14 torjunnalla. Venäjä voitti ottelun laukaisutilaston selkeästi 44-14-lukemin, mikä kertoo venäläisten hallinneen peliä.

"Putosimme tänään, vaikka yritimme parhaamme ja taistelimme. Lopputulos oli meille pettymys, mutta varmasti opimme tästä paljon seuraavia kisoja ajatellen", totesi Sveitsin maalivahti Andrea Brandli.

Venäjä - Sveitsi (1/4) - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
SUI 11 HUHTI 2019
Venäjä joutuu seuraavaksi todellisen haasteen eteen, kun vastaan asettuu välierissä Yhdysvallat. Yhdysvallat nimittäin voitti Venäjän alkulohkopelissä murskaavasti 10-0.

Venäjä hallitsi ottelua Sveitsiä vastaan alusta alkaen ja laukoi ottelun ensimmäisessä erässä peräti 18 kertaa Sveitsin onnistuttua laukomaan vain yhden kerran kohti Venäjän maalia. Sveitsin maali kuitenkin varjeltui aina toisen erän alkuun asti, kun Shokhina rikkoi ottelun kuparisen ajassa 32.04.

1-0-tilanteessa siirryttiin toiselle erätauolle, mutta kolmannessa erässä Yelena Dergachyova onnistui tekemään Venäjän 2-0-maalin ylivoimalla ajassa 45.24. Syöttöpisteen maaliin saivat Shokhina ja Venäjän kapteeni Anna Shibanova.

Sveitsin kärkihyökkääjät eivät onnistuneet samaan kunnon takaa-ajoa käyntiin missään vaiheessa, ja Venäjän Alevtina Shtaryova onnistuikin viimeistelemään 3-0-loppunumerot tyhjään maaliin.